info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Yerel Seçim Değerlendirmeleri - 7

Eşkinat İle Kaybedilmiş 5 Yıl

Siz değerli okuyucularımla bir yazı dizisi yolculuğu yaparken, daha şimdiden iyi belediye başkanı yok mu diye sorduğunuzu duyar gibiyim. 
Var sevgili okuyucularım var da, sırayla gidelim dedim. 

Neden kaybedilmiş bir 5 yıl dedim? 
Göreve geldiği günden bu yana, hizmet yerine eğlenceyi görev edinmiş, halkın sorunları yerine, elit tabakayı, sosyetik kesimi nasıl mutlu ederim mantalitesiyle şov ve eğlenceyi vazife edinmiş, görsel çalışmalarla halkın gözünü boyayıp hizmeti ikinci plana atmış, metroseksüel imaja önem veren(metroseksüel kelimesi hakaret algılanmasın.Bu imaj terimidir),halktan uzak olan başkan,malesef Süleymanpaşa`ya 5 yıl kaybettirmiştir. Ne yanlışlar yapmıştır? -Engellileri bir kazanç ve duygusal seçim yatırımı basamağı olarak kullanmıştır. -Süleymanpaşa bünyesinde engelsiz yaşam derneği kurarak, belediye bünyesinde STK kurarak,dernekler yasasına göre yılda bir kez gelir amaçlı organizasyon yapma hakkı yasada belirtildiği halde, dayanışma yemeği, kermes,özel günler dayanışma yemekleri adı altında organizasyon yapmış, Süleymanpaşa`da sayısız STK varken bu kendi belediye personeline başkanlık yaptırdığı derneğinin tüm organizasyon masraflarını üstlenmiş, BELEDİYENİN YETKİ VE YAPTIRIM GÜCÜNÜ KULLANARAK FİRMA VE KURULUŞLARDAN DAVETİYE VE MESAJ YOLUYLA GELİR ELDE ETMİŞTİR (BUNUNLA İLGİLİ MESAJLARI HABER VE GÖRSEL OLARAK PAYLAŞMIŞTIM. KISACA BELGELİDİR)
(DERNEKLER MÜDÜRÜ SAYIN ŞEVKİ ÜLKER DE TÜM STK`LARA SIKI DİSİPLİN UYGULARKEN,SAYIN EŞKİNAT VE BAŞKAN YARDIMCISININ BU İLLEGAL UYGULAMASINI GÖRMEZDEN GELMİŞTİR) 
- STK`LAR ARASINDA AYRIMCILIK YAPIP, STK`LARA AYRILAN YERİ ELİT KESİME NİŞAN-DÜĞÜN YERİ OLARAK KULLANMIŞTIR. 
- MUTLU KENTLERLE YASAL OLARAK VERGİ KAYBINA SEBEP OLMUŞTUR. 
- Güzelleştirme adı altında, şehre yaptığı mermerlere fahiş fiyatlar ödemiştir. 
- Amerika ve Fransa gibi yurt dışı gezilerinin müdavimi olmuştur. (HERKES ADAY ADAYLIĞI SÜRECİNDE ADAY OLMAK İÇİN ANKARA YOLLARINI AŞINDIRIRKEN,KENDİSİ AMERİKA YOLLARINI AŞINDIRMIŞTIR. ADAYLIK İCAZETİNİ DE ORADAN ALACAK HERHALDE) 
- SÜLEYMANPAŞA`NIN YOLLARI, KALDIRIMLARI DELİK DEŞİK VE HARAP HALDEYKEN, BİR HASTANE YOKUŞUNU BİLE YAPMAYARAK YAŞLI, HASTA VE ÖZELLİKLE ENGELLİLERE AZAP ÇEKTİREN BU BAŞKAN, NASIL ENGELLİLER FEDERASYONUNDAN ÖDÜL ALDI? 
HİÇ Mİ BU ÖDÜLÜ ALIRKEN YÜZÜ KIZARMADI? (GERÇİ AVAM TABAKASINI ÖNEMSEMEYEN BİR BAŞKANDAN BİR AVUÇ ENGELLİYİ DÜŞÜNMESİNİ VE YÜZÜNÜN KIZARMASINI NASIL BEKLERİZ?) 
- Otogarın oradaki panoya, kilometrelerce kilit taşı yaptığını reklam eden bu sosyetenin gözbebeği başkan, hiç mi 100.yıla giden, eski sanayi-şaraphane yolunu, Büyükşehir belediyesi alt yolunu, yeni sanayi yolunu hiç görmedi mi, görmek mi istemedi? Hangi yüzle yol ve kilit taşı yaptığıyla övünüyor? 
PES DOĞRUSU... 
- İŞİ GÜCÜ EĞLENCE VE TEKİRDAĞ İÇİN LÜKS OLAN 1 DÜNYA ÜLKELERİNİN BİLE SINIRLI YAPTIĞI EĞLENCE VE ORGANİZASYONLARA ÇUVALLA PARA HARCAMAK MI BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMETİ? 
- EĞER AK PARTİ, MHP, İYİ PARTİ BELEDİYEYİ ALIRSA, (Kİ EĞER EŞKİNAT TEKRAR ADAY OLURSA KESİN ALIR. ALİ RIZA ETİ ONU EZER GEÇER) 
BU GÜNE KADAR YAPTIĞI EĞLENCE HARCAMALARININ HESABINI NASIL VERECEK? 
- Bir organizasyon yapıyor, " Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası Süleymanpaşa`da konser verecek.tüm halkımız davetlidir " diye belirtiyor, gidip Ramada otelde bu konser veriliyor. Halk dediğiniz şehrin dışında ultra lüks 45 yıldızlı otele gelecek, buna halk konseri diyeceksiniz. Buna algı operasyonu denir. 
Kısaca ben böyle yazayım da, zaten halkın değil, burjuva ve lümpen kesimi gelsin mantalitesiyle hareket ediyorsunuz. 
Çocuk mu kandırıyorsunuz? 
 KISACA EKREM EŞKİNAT DA THE END...