info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Zabıta Görevinimi Yapmıyor, Nebi Tepe`mi Engelliyor

Bazı Muratlı tatlıcı esnafı isyan ederek bana gelince, bu konuyu tekrar gündeme getirmek mecburi oldu.

Sayın Kadir Albayrak Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı seçildiğinde, ilçeleri daire başkanlarıyla gezerek sorunları masaya yatırmıştı. 
Bunların Muratlı ayağında ben bir eleştiride bulunmuş, “ Muratlı’da zabıta yok” demiştim. 
Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe celallenmiş, “hakaret ediyor” demiş, Sayın Kadir Albayrak, “ne yapıyorsun başkan, gazetecidir, istediği soruyu sorar, eleştiri hakkını kullanıyor” demişti. 
O zaman da pazarda seyyar telefon satıcıları konusunda uyarı yazısı yazmış, “adamlar belediye arkasında illegal telefon satıyor, zabıtanın sesi çıkmıyor” diye belirtmiştim. 
Bu telefoncuların mağduru, bir mahalle muhtarının oğluydu. 
Hem sorunlu telefon satmışlar hem de belediyenin ve zabıtanın yanı başında bu delikanlıyı dövmeye kalkmışlardı. 
Benim sesime Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu duyarlılık göstermiş, emniyet mensuplarının yaptığı operasyonda bir sürü kaçak telefon ele geçirilmişti. 

ŞİMDİ DE TATLICI ESNAFI İSYANDA 
Tam da belediyenin arkasında, zabıta ofisinin tam da karşısında “TEKİRDAĞ TULUMBACISI” yazan,34 plaka modifiye edilmiş bir minibüsten Muratlı tatlıcı esnafı şikâyetçiler. 
Üstelik Çarşamba pazarı olduğu gün, ben belediye temizlik çalışanlarını beleş tulumba yerken bu minibüsün önünde gördüm. 
Muratlı tatlıcı esnafı bu konuda isyanda; “biz vergimizi, stopajımızı, kiramızı ödeyelim, bir vatandaş gelip minibüsle sorgusuz sualsiz tatlı satsın.
Üstelik sadece Çarşamba pazarı olduğu gün değil, her zaman geliyor. 
Çarşının göbeğinde, saat meydanının orada, her yerde satış yapıyor. Biz devlete ve belediyeye vergimizi ödeyip dükkân işlettiğimiz için enayi miyiz?” diyorlar. 

HAKLILAR. ŞİMDİ BAŞKANA SORUYORUM; 
- Her zaman belediyenin tam karşısında, saat meydanında seyyar satıcı eksik olmuyor. 

NEREDE SİZİN ZABITALARINIZ?
- Kaldırımların işgaliyesini her gün görüyorsunuz. Hatta partinizin üst düzey yöneticisinin yakını adeta kaldırımı Pazar yerine çevirmiş ve vatandaş, “ ona neden dokunmuyorlar? Dokunmazlar, çünkü CHP’Lİ başkanın yakınları” dedikleri sizin de kulağınıza gelmedi mi? 

KALDIRIM İŞGALİNDE ZABITALARINIZ NEREDE?
- “Atatürkçüyüm” diyorsunuz, her sözünüzde Atatürk kelimesini kullanıyorsunuz, neden Hürriyet meydanındaki Atatürk heykelinin önü ve tüm alan fabrika servis durağı ve otopark haline geldi? Atamıza verilen değer bu mu? Ya şu ülkenin kritik sürecinde oraya bırakılan araçlardan bir kamyonetin içinde güvenlik tehlikesi içeren bir şey konur ve facia olursa? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz? 

ATATÜRK HEYKELİ ÖNÜNDEKİ FABRİKA SERVİSLERİ İŞGALİ VE OTOPARK GİBİ KULLANILMASINDA ZABITALARINIZ NEREDE? 
- Bir husus da zabıta biriminizin işlediği suç hakkında; Bir apartmanın köpeğinin insanlara saldırması konusunda zabıtanıza şikâyette bulundum. Birkaç gün sonra bir bayan önümü keserek, “beyefendi her taraf köpek dolu. Onları neden haber yapmıyorsunuz da sadece benim köpeğimi şikâyet ediyorsunuz?” diye bir soru yönletti. 
Neyse, biz bayanla bu köpeğin saldırı konusunu ve çözümleri konuştuk ama ZABITATIN ŞİKÂYETİ GİZLİ TUTMASI GEREKİRKEN, ŞİKÂYET EDİLENE SÖYLEMESİ, TAM MADDESİNİ HATIRLAMIYORUM AMA ANAYASANIN 157.MADDESİ OLMASI LAZIM, “GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA” ya girer. 
Şikâyetlerde şikâyetçi gizlidir. olası adli vakada belediye zabıtası birinci derecede mesuldür ve kendini kurtaramaz. 

ŞİKÂYETÇİNİN İSMİNİ ŞİKÂYET EDİLENE VEREN BELEDİYE GÖREVİNİ YİNE DE YAPMADI. 
ZABITALARINIZ NEREDE? 
-Yine böyle bir şikâyet mevzuunda zabıta, vekil belediye başkanı Ali İhsan Onur’a söylemiş, ben de belediye zabıta merkezini arayıp, “yaptığınız yanlış ve suçtur. Şikayetçiyi afişe edemezsiniz” dediğimde, konuşmadan,beni belediye başkan yardımcısı Güler Aktaş’a yönlendirmiş,Sayın Aktaş’a kendisinin muhatabım olmadığını,zabıta ile şikayetçi arasındaki gizliliğe uyulması gerektiğini söylediğimde, “ben belediye başkan yardımcısıyım,buna siz karar veremezsiniz” diyerek haddini aşan bir cevap vermiştir.

Zabıtaya tekrar sorduğumda, Ali İhsan Onur ve Güler Aktaş’ın şikayet edenleri kendilerine bildirme talimatı verdiklerini öğrendim.Şikayetler gizlidir ve bir üçüncü kişiye iletilemez.
Aksi takdirde bu kişiler olası bir faciada sorumlu olur. 

ŞİMDİ SAYIN NEBİ TEPE’YE SORUYOR VE CEVAP BEKLİYORUM; 
BU KADAR ŞEY OLURKEN, ZABITALARINIZ NEREDE? 
ONLAR MI GÖREVİNİ YAPMIYOR, SİZ Mİ OY KAYBETME KAYGISIYLA MÜDAHALEDE BULUNDURMUYORSUNUZ? 

Apartmanının depo kısmında motorlu el testeresiyle odun kesen Basri Çağlayan’a, “çevreyi rahatsız ediyor” diye ceza kesen zabıtalarınız, bu kadar yazdığım şeye neden müdahalede bulunmuyor? 

BEN ZABITALARIN GÖREVİNİ YAPMAKTAN ÇEKİNMEYECEKLERİNE İNANIYORUM. 
ASIL ONLARIN İŞİNİ YAPMASINA ENGEL OLANLAR KİMLER? SAYIN NEBİ TEPE, BUNLARI BULMAK VE GEREĞİNİ YAPMAK ZORUNDASINIZ. 
ARTIK MAKAM ARACINIZDAN İNİP, ESKİDEN YAPTIĞINIZ GİBİ ESNAFI GEZEREK, GEZMEKLE BİTMEYECEK (TOPLAM DÖRT CADDELİK) MURATLI ESNAFINI BİR DOLAŞIN. 
ASLINDA SİZ DE BU İLLEGALLİĞİ GÖRÜYORSUNUZ AMA NEDENSE GEREĞİNİ YAPMIYORSUNUZ.
SIKINTI YOK, HALK YERİ GELİNCE GEREĞİNİ YAPACAKTIR.