info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

USD/TL: Libya’da devam eden gerilime paralel olarak dolar kurunda dün yukarı yönlü bir seyir yaşandı. Günün genelinde 1,5740-1,5940 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,9 oranında değer kaybetti. Bugün, Libya’daki gelişmelerin yanı sıra ABD tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.

Değerli okurlarım, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı, mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: Libya’da devam eden gerilime paralel olarak dolar kurunda dün yukarı yönlü bir seyir yaşandı. Günün genelinde 1,5740-1,5940 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,9 oranında değer kaybetti. Bugün, Libya’daki gelişmelerin yanı sıra ABD tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem işlem hacminin zayıflaması hem de sinyallerin bekle konumda yer almasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak yukarı yönlü seyir beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5840 ve 1,5710 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6020 ve 1,6150 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD: Makro Ekonomik Görünüm: Libya’da yaşanan isyan piyasalarda endişelerin artmasına neden olurken parite de risk algılamasının değişmesine bağlı olarak kar satışları yaşandı. Günün genelinde 1,3648-1,3716 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,10 oranında değer kaybetti. Bugün, Libya’daki gelişmelerin yanı sıra ABD tüketici güveni piyasada yakıdan takip edilecektir.

ALTIN: Libya'daki isyan piyasalarda endişelerin artmasına neden olurken güvenli liman olarak algılanan altına talebin artmasında etkili oldu. Günün genelinde 1389,40-1408,55 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %1,20 oranında değer kazandı. Bugün, Libya'daki gelişmelerin yanı sıra ABD tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1414,50 ons/dolar direnç seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1385,60 ve 1398,70 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1414,50 ve 1427,50 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

BORSA: Dün güne satıcılı bir başlangıç yapan piyasada %0,13 oranındaki düşüşle 65.899 puandan açılış yapan endeks, seansın ilk yarısında 65.600-65.700 aralığında tutunma çabası verse de, ikinci yarıda hızlanan satışların etkisiyle en düşük 65.260 seviyesini test etti.

İlk seansı %0,86 oranındaki düşüşle 65.420 seviyesinden tamamlayan endeks, ikinci seansa da yatay bir başlangıç yaptı. İlk seansta olduğu gibi 65.500 civarından destek alan endeks kapanışa doğru belirginleşen satışların etkisiyle günü %1,30 oranındaki düşüşle 65.129 düzeyinden kapadı. Aşağıdaki grafikte de görülebileceği üzere kısa vadeli alçalan kanal içindeki hareketine devam eden ancak Ocak sonunda 62 bini test etmesinin ardından yükseliş trendi oluşturma çabası içine giren endeksin dün yeniden kısa vadeli hareketli ortalamalarının altına gerilemesi dikkat çekicidir.

Kapanış olarak gün içi gördüğü en yüksek değere oldukça yakın bir düzeyde olan ve tam yükselen trendinin üzerinde bulunan endeksin bu hareketinin azalan bir işlem hacmi ile gerçekleşmesi nispeten olumlu olmakla birlikte, zaten zayıf olan trendin devam ettiğine işaret etmesi bakımından önemlidir. Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI ve William's R'ın aşırı alım bölgesinden çıkarak satım sinyali verdiği görülmektedir. Momentum'un da endeksle uyumlu bir görünüm sürdürmesine karşın, bir süredir endeksteki dalgalanmaya tepki vermeyen orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix'in yatay seyri destek seviyelerinde tutunulmasına yardımcı olabilir. 64 bin seviyesinin altında belirgin destekleri bulunmayan endeksin 63.500 seviyesinin altına düşmesi ilk etapta kanalın alt sınırı olan 61 bin desteğini aktif hale getirecektir.

Orta ve uzu vadeli yeni pozisyon açılmasının henüz uygun olmadığını düşündüğümüz bu ortamda yeni açılacak pozisyonların çok kısa vadeli olmasını, mevcut pozisyonlar için ise VOB'da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederim.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20

NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...