info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Değerli okurlarım, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı, mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

 

Değerli okurlarım, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı, mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.
 
USD/TL: Cari açık rakamları ve yurtdışındaki gerginlik TL’nin değer kaybını hızlandırırken kur sepeti dün bir ara 2,17 seviyesini geçti. Kurlarda bu hareketlilik olurken gözden kaçan ama bence önemli açıklama ise TV’de bir röportajında Ali Babacan’ın ‘son türbülansta ülkeden 1,5-1,6 milyar dolar civarında bir paranın çıktığını’ söylemesi idi. Bu açıklamada ilginç nokta  geçmişte bir haftada 10 milyar dolar çıktığında bu kadar etkilenmeyen TL’nin 1,5 milyar dolar çıkışında bu kadar değer kaybetmesi. Bu durum ya döviz piyasasında likiditenin iyice azaldığına, ya da yabancı talebinden dövize çok yerli, talebinin olduğuna delalet gibi. 1,75 seviyesinden geçen yükselen trend bandın altına gelinmesi Dolar/TL’nin yeniden 1,70-1,71 bandına geri çekilmesine neden olabileceğinden önemli bir teknik seviyedir. 
 
Önceki gün bu bandın altına kaymayı deneyen dolar/TL, yurtdışı piyasalardaki dalgalanma ve cari açık endişeleri ile yeniden bandın üzerine kendini attı. Bu nedenle bu trend üst bandı desteği olan 1,75 seviyesi dikkatle takip edilmelidir. 1,75’in altına gelinmesi durumunda 1,70’in, teknik olarak, hedef olduğu dikkate alınarak Dolar/TL’de pozisyon alınmalıdır. Diğer yandan bu bandın altına gelinmemesi ise Dolar/TL’deki hala yükseliş yönündeki potansiyele vurgu yapacağından yeniden zirve seviyesini olan 1,82-1,83’ü deneme olasılığı artacaktır. Bu nedenle 1,75’in altına kaymadıkça dolar/TL, dolar lehine hareketini sürdürme potansiyeli içerisinde olacaktır.  
 
EUR/USD: Piyasaların gerildiği bir haftanın sonuna daha geldik. Dün ardı ardına yine sürpriz gelişmeler haberler ile yoğun bir günü ardımızda bıraktık. Haftanın son işlem gününde parite oldukça gevşeyerek 1.41 seviyelerine geri geldi. Güney Kıbrıs da ki not indirimi ve Fransa nın AAA olan notunun teyit açıklamaları dün gündemde en yakından takip edilen haberlerdi. Dünya borç sorunları bitmedikçe dalgalanma da durmayacak ve alış satışlar aynı hızda devam edecektir. Dün ABD den gelen icralık konutlarda ki düşüş,işsizlik başvurularının beklenti altında gelmesi doları değerlendirirken dış ticaretteki açığın artması yeni bir dalga sebebidir.Bugünde ekonomik takvim ABD tarafında etkili olacak.
 
ALTIN: Rekor üzerine rekor kıran sarı metal haftanın son gününde sakin... Dün en yüksek 1814 seviyelerini gören Altın, kar satışlarıyla birlikte hızlı bir düzeltme ile birlikte geri gelmeye başladı. ABD borsaları bir miktar artış göstererek yükselişe geçti. Dünkü datalardan özellikle ``haftalık işsizlik başvuruları``yüz güldürdü. Birçok büyük ABD bankası, Avrupa´nın durumunu dikkatle izliyor, ancak şu ana kadar Fransa ile faaliyetleri normal şekilde ilerliyor. 
 
Öte yandan Avrupa`nın sorunlu ülkeleri arasında yer alan İtalya`yı iyileştirme çabaları devam etmekte. Hükümet yerel ve bölgesel yetkililer planı bu öğleden sonra görüşecek ve kabine akşam onay için toplanabilir. Avrupa`nın sorunlarına çözüm arayan piyasalarda ateş biraz düştü kanısındayız. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel`in Avrupa`nın finansal sorunlarını görüşmek için 16 Ağustos`ta bir araya geleceği açıklaması sonrası rahatlama gerçekleşti. Altındaki geri çekilme de buna bağlı olarak yaşanıyor. Bugünkü yönü aşağı gözüken Altın şu sıralar 1755 seviyelerinden işlem görüyor. 
 
BORSA: Güne tepki alımlarının devamı olarak alıcılı bir başlangıç yapan ve 51.000 direnç seviyesinin üzerine çıkan Endeks bu seviyelerde tutunamayınca 48.600 seviyelerine kadar hızlı bir geri çekilme gerçekleştirdi. Bu seviyelerde tekrar tepki alımları ile karşılaşan Endeks gün sonuna doğru alışların hızlanması ile gördüğü en yüksek seviye olan 52.017 puandan kapandı.
    
Oldukça geniş marjlarda dalgalanmaya devam eden Endeksin 50.000 seviyelerinde dip yapma çabası içinde olduğu görülmektedir. Bugün Endeksin 52.500 direnç seviyesinin üzerine çıkıp kalması durumunda 54.000 direnç seviyelerine doğru bir hareket gerçekleştirmesini bekliyoruz. 52.500 direnci aşılamaz ise 50.000-51.000 bandına doğru bir geri çekilme yaşanabilir.
 
NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20
 
NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...