info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasalarda Bugün

Günlük Piyasa Beklentisi

* Dün globalde de etkisini görüdüğümüzü satış baskısının Cuma günü Amerika başkanı Trump ve Çin başkanı Xi arasında gerçekeleşecek olan görüşmenin etkisini olduğunu söylemek yanlış olmayacak. Görüşme sonucunda hangi kararlar alınır nasıl adımlar atılır bilinmez, fakat her iki tarafta yaşanan bu ticari savaşlardan karlı çıkmayacakları kesin. Haliyle bu durumun farkında olmalarını da göz önününde bulundurursak orta yollu bir uzlaşma sağlanacağı daha yüksek bir ihtimal olarak görüyoruz. Bu nedenle piyasalarda beklentiler şimdiden fiyatlanıyor olabilir. 

* Yurtiçi veri gündemine baktığımıza bugün herhangi veri bulunmazken, gün içinde yaşanacak siyasi ve ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız. 

* Yurtdışı piyasalarına baktığımızda, sabah Almanya Gfk tüketici güven anketi açıklanacak. Beklenti 10,5 olduğu veride bir önceki 10,6 olarak gerçekleşmişti. Seans sonlarına doğru ise ABD GSYH büyüme verisi günün en önemli verisi olarak karşımıza çıkıyor. Piyasa beklentisinin %3,6 olan veri sonrası, kur ve parite tarafında sert hareketler görülebilir. 

* Yurtdışı piyasalara baktığımızda, Asya piyasalarında dün yaşanan karışık seyir yerini pozitif bir görünüme bırakmış gibi. Bu yukarıda bahsettiğimiz Cuma günkü görüşmenin fiyatlaması da olabilir. Avrupada da açılışta yukarı yönlü bir başlangıç görmemiz sürpriz olmayacaktır. Amerika vadelileri ise an itibariyle pozitif seyrediyor. 

* Euro/Dolar paritesinde ise dün seans başlarında aşağı yönlü hareketlerin devamı görüldü ve seans sonunda 1,1278 seviyesine kadar geriledi. Önemli destek seviyesi olan 1,13’ün altında kaldığı sürece aşağı yönlü eğilim devam edebilir. Elbette Avrupa ve ABD tarafından gelebilecek bir haber ile bu yön her an tersine dönebilir.