info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye’ye Bir Destek De İngiltere’den Geldi

ABD ile Türkiye arasında yaşanan kriz ile ilgili peş peşe açıklamalar geliyor

Almanya, İtalya ve Avrupa Birliği'nin ardından İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce da açıklamalarda bulundu. Pierce, "Türkiye'nin modern bir ülke olduğunu düşünüyorum"dedi.

Türkiye’ye bir destek de İngiltere’den geldi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin ağustos ayı dönem başkanı olan Pierce, Fox News televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Pierce, Türkiye’deki yargı süreci devam eden ABD’li papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasını isteyen ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye karşı tutumu ve iki ülke arasında yaşananlara ilişkin bir soruya yanıt verdi.

Pierce, “Hem Türkiye hem ABD bizim NATO müttefikimiz ve her ikisiyle de ilişkilerimize çok değer veriyoruz. Geçmişte birbirlerine son derece yakındılar. Bu iki ülkenin kendi aralarında çözmesi gereken özel bir konu. (Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı) Büyükelçi Bolton ile Türk Büyükelçinin görüşmesinden haberim yoktu ama bence bu ileri yönde iyi bir adım olmalı” dedi.

Pierce, kendisine yöneltilen, “Brunson’ın serbest bırakılmasının iki ülke arasındaki krizi hafifletip hafifletmeyeceği” sorusuna da yanıt verdi. Bu soru üzerine Pierce, “Belki. Şu an ilişkilerde başka sorunlar da olduğunu biliyorum. Türkiye’nin modern bir demokrasi olduğunu düşünüyorum ve hukukun üstünlüğüne, hukuk kurallarına uyacağını umuyoruz” dedi.