info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Rus Katil Cinayet Mahalline Döndü

2011 Yılında İstanbul Zeytinburnu’nda 3 Çeçen öldürülmesi olayından sonra kimliği tespit edilen ve kırmızı bültenle aranan Rus Ajan Nadim Ayupovun olaydan 7 ay sonra bir başka suikast için yeniden İstanbul’a geldiği iddia edildi.

Zeytinburnu’nda 16 Eylül 2011'de Çeçen asıllı Berg Khanz Musaev, Ameriev Zaurbek ve Rustem Altemirov öldürüldü. Soruşturmada cinayette Rus ajanların da  yer aldığı ortaya çıktı. Hazırlanan Çeçen iddianamesine Alexsander Zharkov ve Nadim Ayupov'un isimleri aranan Rus ajanlar olarak girdi. İkili hakkında kırmızı bülten çıkartıldı. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın yurtdışı gönüllüsü K.L'nin geçtiğimiz aylarda İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı'na Rus ajanların suikast listesinde olduğunu bildirdi. Tehditler aldığını belirten K.L, 2012 yılında Rus Ajan Nadim Ayupov'un kendisini öldürmek için İHH'nın Fatih'teki mescidine kadar geldiğini iddia etti. 
 
KAMERADA TESPİT EDİLDİ
Başlatılan soruşturmada vakıf binası ile güvenlik kameraları incelemeye alınarak 26 Mart 2012 tarihinde vafkın mescidine giden yüzü şapkayla kapatılmış bir kişi tespit edildi. Nadim Ayupov olduğu iddia edilen şahsın görüntülerde bir kişiyi takip ettiği belirlendi. Mescide girip 20 dakika sonra çıkan kişinin belindeki silahı işaret ederek başka kişilerle görüştüğü belirlendi. K.L ise bu kişinin Rus ajan Nadim Ayupov olduğunu iddia etti. Savcılık K.L'ye koruma tahsis etti.
 
POLİS BU ŞAHISLARIN PEŞİNDE!
 
Açılan soruşturmada 2012 Mart ayı içerisinde yurt dışından gelenler listesinin tarandığı öğrenildi. Polis görüntülerde yüzü görünen kişilerin de kimliklerinin tespit etmeye çalışıyor.