info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

`Vatanım Sensin` İçin Geri Sayım

Hikayesi İzmir’in işgal günlerinde geçen dizide başrolü üstlenen Bergüzar Korel ve Halit Ergenç, gerçek hayattaki gibi evli bir çift olarak seyirci karşısına çıkacak.

DEV PLATO KURULDU

İzmir’in işgal günlerinde yaşanan soluk kesici bir hikayeyi ekrana taşıyacak olan 'Vatanım Sensin', yakında Kanal D’de başlayacak. Bergüzar Korel ile Halit Ergenç’i yıllar sonra aynı sette buluşturan dizi için İstanbul’da dev bir plato kuruldu. Yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan’ın üstlendiği 'Vatanım Sensin'in çekimleri, işgal günlerini birebir yansıtan İstanbul’daki o platonun yanı sıra yine İstanbul, İzmit, Ayvalık ve İzmir’de, döneme uygun olarak hazırlanan mekanlarda sürüyor.

HASTANE, HAPİSHANE VE KARARGAH İNŞA EDİLDİ

Sanat grubu, projenin gerçeğe uygun olması için aylar süren bir ön çalışma yürüttü. Sonunda Selanik, İzmir, Kordon, Kemeraltı gibi ikonik mekanlar ve semtler, döneme uygun olarak yeniden inşa edildi. Söz konusu mekanlar arasında askerlerin tedavi gördüğü bir hastane, esirlerin tutulduğu bir hapishane ve işgalcilerin karargahı da yer alıyor.

'TEVFİK YÜZBAŞI'NI OYNAYACAK

Projede Onur Saylak, Şebnem Hassanisoughi ve Celile Toyon da rol alıyor. Saylak, gönlünü yakın arkadaşı Cevdet’in (Halit Ergenç) eşi Azize’ye (Bergüzar Korel) kaptıran Tevfik Yüzbaşı rolüyle seyirci karşısına çıkacak.