info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sarayın Maliyeti 3 Milyara Çıkacak

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı sarayının yapım maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira olduğunu açıkladı.

2019’da tamamlanması öngörülen ve sarayın etrafında kurulacak kütüphane ve konferans salonlarından oluşan yatırımlar için de 1 milyar 470 milyon lira daha harcanacak.

Kasırga, Marmaris Okluk Koyu'nda yapımı süren ‘'Yazlık Saray'' için ise bugüne kadar, altyapı, çevre duvarı, peyzaj, dere ıslahları, güvenlik binaları, sondaj çalışmaları, etüt ve projelendirme için 12 milyon 125 bin lira harcandığını açıkladı.

HENÜZ İHALEYE ÇIKMADI

Yazlık saray binaları için ise, henüz ihaleye çıkılmadı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşasına 2012 yılında başlanıp 2014 yılında tamamlanması ve en fazla 650 milyon lira harcanması öngörülüyordu. Ancak yapılan revizelerle maliyet 1.3 milyara ulaştı. Geçen yıl ise ‘Cumhurbaşkanlığı ek hizmet binası' adıyla 650 milyon liralık yeni inşaat başlatıldı. 2019 yılında tamamlanması öngörülen ve sarayın etrafında kurulacak kütüphane ve konferans salonlarından oluşan yatırım için toplam 1 milyar 470 milyon lira harcanması öngörüldü. Yeni bir revize olmaması halinde saray ve hizmet binaları için bütçeden toplamda 3 milyar liraya yakın tutarda para harcanmış olacak.

KALICI ESERDE KULLANILMAMIŞ

Fatih Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşaatı ile elektrik, su, akaryakıt ve benzeri harcamalarının kamuoyunda tartışılmasını eleştirdi. Kasırga, “Günün 24 saati, yılın 365 günü kesintisiz çalışan Cumhurbaşkanlığı bütçesinin de faaliyet yoğunluğuna uygun şekilde oluşması kaçınılmazdı. Cumhurbaşkanlığı bütçesinin her kuruşu, bu paranın milletin parası olduğu, içinde garibin, yetimin hakkının bulunduğu hakikati göz önünde bulundurarak sarf edilmektedir. Bütçe giderlerimizin en önemli bölümünü oluşturan yatırım kalemi, ülkemize ve milletimize bırakılacak kalıcı  eserlerin inşasında kullanılmaktadır'' diye konuştu.