info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sultanlar Çeyrek Finalde

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye, Belçika’yı da set vermeden devirdi

B Grubu’nu lider bitirdi. Milliler, yarın oynanacak Almanya-Macaristan maçının galibi ile 1 Ekim’de çeyrek final müsabakasına çıkacak.
 
 
Belçika ve Hollanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen 29. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye fırtınası esmeye dün gecede devam etti. B Grubu’nun 3. maçında Filenin Sultanları Belçika’yı da set vermeden 3-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Millilerde Neriman 23 sayı üreterek günün starı oldu.
 
Birinci sete Belçika iyi başladı ve 6-3 öne geçti. Neriman’ın geriden, Eda’nın ikiye kaçarak yaptıkları ataklar sonrası skoru 6-6’da eşitleyen Sultanlar molaları 8-7 ve 16-12 üstün tamamladı. Kalan oyunlarda iyi defans yapan Sultanlar, seti 25-18 aldı.
 
İkinci set karşılıklı sayılarla başlarken ilk molayı Türkiye 8-7 önde geçti. Ardından rakibinin oyun düzenini bozan ay-yıldızlılar bu seti de 25-17 galip tamamladı. Filenin Sultanları üçüncü sette rakibine adeta göz açtırmadı. Molaları açık ara önde geçen milliler seti 25-16 maçı da 3-0 kazandı.
 
Grupta set vermeden çeyrek finale çıkan Türkiye, 1 Ekim’de, yarın oynanacak Almanya-Macaristan maçının galibi ile mücadele edecek.
 
Grubunu lider bitiren Filenin Sultanları, Belçika galibiyetinin ardından büyük sevinç yaşadı.