info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Londra İçin Yarış

Milliler gurur dolu


Milli Takımımız, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılmak için 25 Haziran-1 Temmuz arasında düzenlenecek elemelerde mücadele edecek.

Potanın Perileri, 12 takımın yer alacağı turnuvada ilk 5'e girmeleri halinde, bir ilki daha gerçekleştirerek, olimpiyatlara katılan ilk milli takım olarak tarihe geçecek. Nerede düzenleneceği henüz kesinleşmeyen elemelere Avrupa’dan 4, Amerika’dan 3, Asya ile Afrika’dan ikişer ve Okyanusya’dan 1 ülke katılacak. Son Dünya Şampiyonu ABD, ev sahibi Büyük Britanya ve kıta şampiyonları, Londra’ya doğrudan gidecek.

Milliler gurur dolu


NEVRİYE YILMAZ: Turnuvanın ilk 5'ine seçildiğim için çok mutluyum. Takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Burada bayrağımızı yükselttiğimiz için takım halinde sevinçliyiz.

ŞAZİYE İVEGİN: Biz zaten hep buralara gelmek için çalıştık. Turnuvada kazanmamız gereken maçları kazanarak buralara kadar geldik. Finali de kazanmayı çok istiyorduk, ama olmadı. Bizim için dua eden ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.

IŞIL ALBEN: Turnuvaya çok iyi başlayamadık, ama daha sonra iyi toparlandık. Hocamız Ceyhun Yıldızoğlu ve bütün idarecilerimiz bize olan güvenlerini hiçbir zaman kaybetmediler. Sonuçta bir Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez final oynadık ve tarih yazdık. Türk insanın yüzüne bir gülümseme kondurabildiysek ne mutlu bize.

BİRSEL VARDARLI: Gümüş madalyayı alarak çok büyük bir başarı elde ettiğimize inanıyorum. Belki bundan daha da önemlisi olimpiyatlara katılmaya hak kazandık. Dilerim orada da önemli işler başarırız.

TUĞBA PALAZOĞLU: Dilerim olimpiyatlara gideriz ve Londra'da daha iyi bir Türk Milli Takımı izletiriz. Çok sevinçli ve gururluyuz.

YASEMİN HORASAN: Burada bir ilki başardığımız için çok sevinçliyiz. Takım sporlarında ilk kez bir Türk Milli Takımı olimpiyatlara katılmaya çok yaklaştı. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz.

Nevin NEVLİN: Turnuvaya iyi başlayamadık, ancak buralara kadar gelmeyi başardık. Finali de kazanmayı istiyorduk, ama Rusya karşısında yeterince iyi değildik. Olimpiyatlara katılmak ve orada da başarı elde etmek istiyoruz.

NEVRİYE EN İYİ 5’TE

A Milli Kadın Takımımızın tecrübeli pivotu Nevriye Yılmaz, şampiyonanın en iyi beşine seçildi. Nevriye ile birlikte Rusya’dan Stepanova ile Danilochkina, Çek Cumhuriyeti’nden Viteckova ve Hırvatistan’dan da Mandir en iyi kadroda yer aldı. Rusya’da forma giyen Danilochkina ayrıca MVP de   seçildi.

‘Daha iyi  olabilirdik’

A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, final oynamanın kendilerini mutlu ettiğini, ancak Rusya karşısında daha iyi oynamaları gerektiğini söyledi. Yıldızoğlu, “Bunu başarabilecek kapasitemiz vardı ama bunların hepsi bir yana, kadın basketbolunun Avrupa’da kürsüye çıkması çok önemliydi. Bizlere her zaman destek olan federasyonumuza, sporcularımıza ve onların ailelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.



Bronz Fransa'nın
Fransa, şampiyonanın son gününde Çek Cumhuriyeti'ni 63-56 yenerek bronz madalyaya uzandı. İlk yarıyı 30-24 geride bitiran Fransa ikinci yarıdaki etkili basketboluyla sonuca ulaşırken, 26 sayı atan Gruda takımının en etkili ismi oldu. Beşinciliği Karadağ'ı 73-59 yenen Hırvatistan elde ederken, Letonya'yı 75-56 ile geçen Litvanya yedinci oldu.

Büyük destek
Tarihi karşılaşmayı, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve yetkilileri, kulüp temsilcileri, eski milli basketbolcular ve Ümit Milli Kız Takımı izledi. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’den gelen bine yakın Türk taraftar da milli takıma büyük destek verdi.