info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

17 Haziran`da Şampiyon Oldu, Yeni Fark Edildi

15 yaşındaki milli cimnastikçimiz Ayşe Begüm Onbaşı`yı artık dünya tanıyor.

17 Haziran’da Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı, Türkiye medyası tarafından dün haberleştirildi. Sosyal medya kullanıcıları, 3 hafta geç yayımlanan şampiyonluk haberleriyle ilgili olarak, “Geç fark ettik, özür dileriz” paylaşımlarında bulundu. 

Ayşe Begüm Onbaşı, Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşıyor. Anne babası pazarcılık yapıyor. Tekstil ürünleri satan Onbaşı Ailesi’nin ilk ve tek göz ağrısı. Bütün aile, altın madalya kazandığı için biricik kızlarıyla gurur duyuyor. Ayşe’nin başarısında ailesinin desteği çok büyük. Onu küçük yaşlarda önce bale kursuna, 8 yaşında ise belediyenin cimnastik kursuna yazdıran anne babası, onun en büyük sevgi ve motivasyon kaynağı. 

15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı, 7 yılda sayısız başarıya imza attı. Yani, dünya şampiyonluğundan kazandığı altın madalya onun ilk madalyası değil. Ayşe’nin dolabının üzerinde hiç boş yer yok. Her yerde madalyaları olan Ayşe, şimdiye kadar kaç madalya kazandığını bilmediğini söylüyor ama gazetelerin arşivlerine göre 60’dan fazla madalya kazandı. Bunların 35’i ise altın madalya ve çoğunu uluslararası yarışmalardan kazanmış. 

O’na “Madalya Canavarı” diyorlar. O da çevresine “Ben bir madalya canavarıyım” diyormuş. Ama bu güzel minik kız, bir canavardan ziyade olsa olsa “Altın Kız” denilmeyi hak ediyor. “Altın Kız” diyoruz çünkü gerçekten Ayşe Begüm Onbaşı, çok özel bir sporcu. Katıldığı her yarışmada 3 farklı seride yarışıyor. Tek başına, bir başka arkadaşıyla ikili, ya da üçlü grupların içinde yarışıyor ve en az 1 madalya kazanıyor. 

Geçen yıl Meksika’da yapılan Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda gösterisini yaparken düştüğü için altın madalyayı kıl payı kaçırıp bronz madalya kazandı. Bu durum Ayşe Begüm’ü daha da kamçılamış. Hem okuluna gitmiş hem de her gün Akhisar’dan Manisa’ya 45 dakikalık yolculuk yapıp, hafta için 3,5 saat, hafta sonları ise 5 saat antreman yapmış. 

Azmi ve disiplini onun başarıdan başarıya koşmasını sağlıyor. Hiç kuşkusuz başarıya giden yolda Ayşe Begüm Onbaşı yalnız değil. Milli Cimnastik Takımı Antrenörü Gürkan Er, Ayşe’nin yetişmesinde en büyük rolü oynayan kişi. Manisa Spil Cimnastik Kulubü’nde Emire Özkan ve Yasin Talay ile birlikte antrenörlük yapıp pek çok çocuğun başarılı bir sporcu olması için çalışan Gürkan Er, aynı zamanda Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu’nda öğretim üyesi.