info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene`de Ücretsiz Çanakkale Gezisi Devam Ediyor

Ergene Belediyesi’nin Kültür Gezileri kapsamında gerçekleştirdiği Çanakkale gezileri devam ediyor.

İlk olarak Yeşiltepe Mahallesiyle başlayan geziler, belirlenen program kapsamında Pınarbaşı, Paşaköy, Sağlık, Cumhuriyet, Marmaracık, Kırkgöz- Esenler, İğneler, Ulaş, Ahimehmet, Misinli Karamehmet, Bakırça, Yulaflı, Velimeşe ve Vakıflar Mahallelerinde devam edecek. Ergenelilerin büyük beğeni ve memnuniyetini kazanan ücretsiz Çanakkale gezileri programı kapsamında katılımcılar profesyonel rehber eşliğinde sırasıyla; Eceabat, Kilitbahir Kalesi, Şeyit Onbaşı Anıtı, Kocadere Hastane Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Alçı epe Köyü, Zığındere Sargı Yeri Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı- Kemal Yeri Anıtı- Salih Mutlu Müzesi, Settülbahir gibi ziyaret bölgelerinde ziyaretlerde bulundular.

Gezinin verimli geçmesi adına geziye katılan vatandaşlara rehber eşliğinde bilgilerin aktarıldığını ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘Tarihin yaşandığı Çanakkale’de bir tarih yeniden yazılmıştır. Çanakkale savaşları tarihe yön veren ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük bir önem arz etmektedir. Belediye olarak düzenlediğimiz geziye vatandaşlarımızın yoğun talep göstermeleri bizleri memnun etti. Her mahallemizden belirlenen program dahilinde otobüslerimiz Çanakkale’ye hareket edecektir’ ifadelerine yer verdi.

Çanakkale Gezi organizasyonundan memnun kalan vatandaşlar gezi sonunda kendilerine bu imkanı sağlayan başta Belediye Başkanı Rasim Yüksel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. Ergene Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, ücretsiz olarak düzenlenen Çanakkale turlarına katılmak isteyen vatandaşların Ergene Belediyesi Hizmet Binalarına Nüfus Cüzdanı Fotokopisiyle başvurmaları gerektiği açıklandı.

Kaynak : Murat Ürtekin