info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kızılay Hizmette Tatil Festival Dinlemiyor

Türk Kızılay’ı haftanın her günü, hafta sonu, festival, bayram dinlemeden, çaresizlere çare olmak için çalışmaya hız kesmeden devam ediyor.

Bazen kış gününde kan bağışçısı üşümesin diye kaşkol dağıtıyor,bazen kan alım esnasında bağışçılardan aldığı numune ve testler sonucunda hastalık tespitinde şifa oluyor bazen de yağmur-çamur,kar-kış dinlemeden halkın ayağına hizmet götürüyor. Son zamanlarda yaşanan deprem sarsıntılarıyla birlikte, mevcut olan risk nedeniyle doktorlar, “her an yaşanacak bir faciayı istememekle birlikte, böyle bir durumda hem madden hem manen hem de sağlık konusunda her zaman halkın yardımına hazır olduklarını, olası bir afet durumunda kan ihtiyacının maksimum olduğunu vurgulayarak, buna mukabil her zaman yeterli imkânlarının mevcut olduğunu vurguluyorlar.

Ayrıca, her kan bağışında, Kızılay’ın bir fidan diktiğini bilen vatandaşlar, “çocuklar da bir fidandır. Çocuklarımıza yeşil bir dünya bırakmak için desteklerini esirgemeyen Kızılay’a kan vermek bizi mutlu etmektedir” diyorlar.

Kaynak : Murat Ürtekin