info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2014 Yılı Seçim Yılı Olacak

Tüm dünya 2014 yılına yeni umutlar, heyecanlar ile girerken, Çerkezköy ve bölgemizde yeni yıla yeni umutlar ve yeni heyecanlar ile girdi.

2014 yılında ilçemiz ve bölgemizde önemli gelişmelerin olması beklenirken, şüphesiz 2014 yılına damga vuracak gelişme 30 Mart Yerel Seçimleri olacak.
 
30 Mart Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerin ardından Tekirdağ halkı ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanını seçecek. Tekirdağ  il sınırlarında oturan ve seçme ve seçilme hakkına sahip her vatandaş 30 Mart Pazar günü sandık başına giderek Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanını ve bağlı bulunduğu ilçenin Belediye Başkanını seçmek için oy kullanacak.
 
CHP, AKP VE MHP ARASINDA GEÇMESİ BEKLENİYOR
 
Tekirdağ’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı dışında 11 ilçede İlçe Belediye Başkanlığı yarışı da yaşanacak. CHP, AKP ve MHP arasında geçmesi beklenen Belediye Başkanlık yarışlarında ipi göğüsleyen Belediye Başkan Adayları 5 yıl süre ile seçildiği ilçeye hizmet edecek.
 
3 BELDE KAPANACAK
 
30 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte Kızılpınar, Veliköy ve Karaağaç’ta bir dönem sona erecek. 1990’lı yıllarda belde belediyesi olan bu üç yerde 30 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte Belediyelerin kapısına kilit vurulacak. Kızılpınar ve Veliköy Çerkezköy’ün birer mahallesi olurken, Karaağaç ise Kapaklı’nın bir mahallesi olacak. Yerel Seçimler ile birlikte Tekirdağ’daki tüm köylerin tüzel kişilikleri sona ererken, köyler bağlı bulundukları ilçelerin birer mahallesi haline dönüşecek ve buralarda hizmeti bağlı bulundukları ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi sunacak.
 
ERTEM VE MANDALI 3. DÖNEM SEÇİLECEK Mİ?
 
Özellikle Çerkezköy ve Kapaklı’da yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinin kıran kırana geçmesi beklenirken, Çerkezköy’de Ali Ertem ve Kapaklı’da İrfan Mandalı’nın 3. Dönem için yeniden Belediye Başkanlığına seçilip seçilmeyeceğine halk karar verecek.
 
KUŞ VE BOZDAĞ İÇİN SEÇİM YILI
 
Yerel Seçimlerin damga vuracağı 2014 yılında ayrıca ilk seçim heyecanı Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda yaşanacak. Ocak ayının hemen başında yapılacak olan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Kongresi’nde mevcut Başkan Yaşar Kuş Adaylığını yeniden açıklarken, Kuş’un karşısında Hüsamettin Keskin ve Recep Şahin’in yarışması bekleniyor.
 
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın kongresinin ardından Çerkezköy’de Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Genel Kurulu’nun yapılması beklenirken, uzun yıllardır Oda Başkanlığı görevini yürüten Ali Bozdağ’ın bu göreve yeniden seçilmesinin sürpriz olmaması bekleniyor.
 
DEVAM EDEN YATIRIMLAR BELİRLİ NOKTAYA GELECEK
 
2014 yılının ilk çeyreğine seçimlerin damga vurması beklenirken, 2014 yılında bölgemizde inşaat çalışmalarına yeni başlanan 200 yataklı Devlet Hastanesi inşaatının kabasının tamamlanması, Kapaklı-Saray Yolu’nun duble yol olarak hizmete açılması, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan Konferans Salonu’nun hizmete açılması, Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Yer altı Otoparkı ile Otogar Binası’nın faaliyete geçirilmesi bekleniyor.
 
ÇEMYO TAŞINACAK
 
2014 yılının ikinci yarısında halen Çerkezköy’de eğitim ve öğretim veren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun Veliköy’e taşınması ve yeni yerinde hizmet vermesi beklenirken, DSİ tarafından yapımı devam eden Pınarça Deresi’nin ıslah çalışmasının da tamamlanması bekleniyor. Kızılpınar Belediyesi’nin yaptırdığı yeni su deposu ve ana isale hattının tamamlanması beklenirken, Kapaklı Belediyesi’nin de İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımına başladığı park projesini bitirmesi bekleniyor.
 
KAPAKLI İÇİN ÖNEMLİ BİR YIL
 
2014 yılı içerisinde bölgemizdeki çözüm bekleyen sorunların başında Kapaklı geliyor. İlçe olduktan sonra bir ilçede gerekli olan müdürlükler ve binalar için sıkıntı yaşayan Kapaklı’nın kaderi bu yıl içerisinde yapılacak olan yatırımlara bağlı. Eğer 2014 yılında gerek Kaymakamlık Binası, gerek ise de diğer birimler için gerekli ödenekler çıkar ve kaynak aktarılırsa Kapaklı halkı ilçe olma sürecinden daha az bir sıkıntı ile kurtulur. Aksi takdirde başta Adliye, Hastane vs. hizmetleri olmak üzere bir çok hizmeti yine Çerkezköy ve çevre ilçelerden almaya devam eder.
 
İKİ ÖZEL HASTANE İNŞAATI BİTEBİLİR
 
2014 yılı içerisinde Özel Çerkezköy Hastanesi tarafından yaptırılan 150 yataklı İrmet Hospital Hastanesi’nin hizmete açılması beklenirken, yine ilçemizdeki bir diğer özel hastane olan Optimed Hastanesi’nin ek binasının da önemli bir kısmının tamamlanması bekleniyor.
Yıl içerisinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin doluluk oranının artması beklenirken, yeni OSB olan Veliköy, Karaağaç ve Yalıboyu OSB’lerin de sanayileşme adına ciddi hamleler yapması bekleniyor. Ayrıca Ergene Eylem Planı çerçevesinde bölgemizdeki belediyeleri kapsayacak şekilde Katı Atık ve Atıksu Arıtma Tesislerinin de temellerinin yıl içerisinde atılması bekleniyor.