info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı

Tekirdağ da Düzenlenen etkinlikte bin öğrenciye süt dağıtıldı

Tekirdağ da 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle Tarım İl Müdürlüğü tarafından Safiye-Osman Çeliker İlköğretim Okulu nda etkinlik düzenlendi. Öğrencilere, bin adet kutu sütün dağıtıldığı etkinlikte, sütün çocukların gelişimi ve insan sağlığı üzerindeki faydaları anlatıldı.
Dünya Süt Günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği etkinliğe veliler de katıldı.
-EN İYİ DENETÇİ TÜKETİCİ-
Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Dünya Süt Günü nedeniyle il genelindeki tüm okullarda çeşitli programların düzenlendiğini söyledi.
Sütün besin değeri ve faydaları hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi ile kişi başına düşen süt tüketimini artırmaya yönelik yapılan faaliyetlerin olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade eden yetkililer, sağlıklı süt için, pastörize sütlerin tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.
Sokak sütünün, içinde bulundurduğu zararlı bakteri oranı nedeniyle insan sağlığına zararlı olduğunu anlatan yetkililer, "Sokak sütünün hastalık riskinin yüksek olduğu unutulmamalıdır. Sağlıklı süt için, pastörize süt içilmelidir" dedi.
Süt ve diğer gıda maddelerinin denetlenmesiyle ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca, ALO 174 Gıda Hattı nın kurulduğunu anımsatan yetkililer, "En iyi denetçi, tüketici. Alo 174 Gıda Hattı na görülen aksaklıklar, kalitesiz ve bozuk gıdalarla ilgili ihbarlar anında yapılmalı" şeklinde konuştu.