info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Büyük Pazar Dedi, Semt Pazarına Karar Verdi

Tekirdağ Belediyesi’nin Gündoğdu Mahallesi’nde; kuş uçmaz, kervan geçmez, yolu olmayan bir tarla üzerine ‘Kapalı Pazar Yeri’ yapma isteği ters tepti.

DALGIÇ’TAN GERİ ADIM
 
Tekirdağ Belediyesi’nin Gündoğdu Mahallesi’nde; kuş uçmaz, kervan geçmez, yolu olmayan bir tarla üzerine ‘Kapalı Pazar Yeri’ yapma isteği ters tepti. Tekirdağ Belediye Meclisi, bu yerin, ‘Semt Pazarı’ yapılmasına karar verirken; Tekirdağ Pazarcılar ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Sami Kayın, yeni pazar yerinin, Eski Sanayi Sitesi’nde, yada Namık Kemal Lisesi’nin bulunduğu Hazineye ait olan yere yapılmasını istedi ve “Burası, hem esnafımızı, hem mal sahiplerini, hem de belediyeyi memnun edecek.” diye konuştu.
 
Tekirdağ Belediyesi’nin Gündoğdu Mahallesi’nde; kuş uçmaz, kervan geçmez, yolu olmayan bir tarla üzerine ‘Kapalı Pazar Yeri’ yapma isteği ters tepti.
 
Tekirdağ Pazarcılar ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Sami Kayın ve Yönetim Kurulu üyelerinin çalışmaları ses getirirken; Cumhuriyet Halk Partili Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, geri adım atarak, ‘Kapalı Pazar Yeri’nin, ‘Semt Pazarı’na dönüştürülmesi kararını aldı.
Tekirdağ Belediye Meclisi’ndeki toplantıya katılmayan Adem Dalgıç, yapılan oylamada Gündoğdu Mahallesi 75.Sokak No:4’de bulunan ve İmar Planı’nda ‘Pazar Yeri’ olan belediyeye ait alanın, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik’te belirtilen süreler içinde ‘Semt Pazarı’ olarak hazırlanmasına oy birliği ile karar verdi. Bilindiği gibi Tekirdağ’ın en büyük pazarı olarak planlanan bu yere siyasiler götürülmüş ve Faik Öztrak, alaylı bir şekilde bu yer için: “Helikopter pisti olur, başka bir işe yaramaz.” demişti. Yoğun baskılar ve seçimlerin yaklaşması, Tekirdağ Belediyesi’ne bu konuda geri vites yaptırdı.
 
NE OLMUŞTU?
 
Tekirdağ Belediyesi, şehir pazarı kurulması ile ilgili Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan tarlaya, pazar yerini kurmakta direnirken Tekirdağ Seyyar Pazarcılar ve Esnaf Odası Başkanı Sami Kayın, 3 yere semt pazarı kurulmasını ve büyük pazaryerinin daha merkezi bir yerde yapılmasını istemişti.
 
“MODERN BİR KAPALI PAZAR KURULMALI”
 
Tekirdağ Belediyesi’nin modern bir kapalı pazaryeri yapmalarını istediklerine de dikkat çeken Kayın, “Bunu diğer iller başardı. AVM gibi pazaryerleri var. Otoparkıyla, zabıta ve kolluk kuvvetlerinin barınacağı bürolarla, yiyip içme alanlarıyla, sağlık kabinleri ve başka alanlarla pazaryerleri yapıldı.
 
Önümüzdeki seçimlerde Süleymanpaşa Belediye Başkanı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ile biraraya gelerek, herkesi memnun edecek bir proje yapmak istiyoruz. Tekirdağ halkına ve pazarcı esnafına yakışır, merkez bir noktaya bir pazaryerinin yapılması hayalini kuruyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Kayın, bu konuda da Tekirdağ Belediyesi’ne kaynak aktarabileceklerine dikkat çekerek, bu pazar yerinin, Eski Sanayi Sitesi’ne, yada Namık Kemal Lisesi’nin bulunduğu Hazineye ait olan yere yapılabileceğini, bunun, hem oradaki esnafı, hem belediyeyi, hem de pazarcı ve seyyar esnafı memnun edeceğini savundu.
 
Kayın, ayrıca, Sağlık ve Diğer İşler Komisyonu üyelerine, doğru kararın verilmesi yönünde katkı sağladıklarından ötürü teşekkür etti.