info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp Genel Merkezi Dalgıç’ı Onaylamadı

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç veto yerken, adaylık için Eğilim Yoklamasının yapılacağı belirtilirken; Adem Dalgıç’ın ön seçimden çekilebileceği konuşuluyor.

Tekirdağ’da CHP, AK Parti ve MHP tarafından merakla beklenen Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarının isimleri konusunda önceki akşam CHP Merkez Yürütme Kurulu’nda yeralan 5 kişiden oluşan Seçici Kurul’dan karar çıktı.
 
CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü ile CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık’ın da bulunduğu toplantıda CHP Merkez Yürütme Kurulu’nda yer alan 5 kişiden oluşan Seçici Kurul, Tekirdağ ve ilçelerinde bulunan 6 belediye başkanından 4’ü ile ‘devam’ kararı alırken; Adem Dalgıç ile Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’nin önseçimden geçmesini karar altına alarak, MYK’ya sunma aşamasına geldi.
 
Buna göre; Çorlu’da Ünal Baysan, Şarköy’de Süleyman Altınok, Marmara Ereğlisi’nde İbrahim Uyan ve Saray’da Nazmi Çoban ile ‘devam’ kararı alınırken; anketlerde en önde çıkan Malkara Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul’un da adaylığı onaylandı.
 
ŞİMDİ NE OLACAK?
 
Bu karar uyarınca; resmî olarak ön seçim yapılamayacak. Yapılamama nedeni olarak ise 45 günlük yasal sürenin yetiştirilemeyecek olması gösterildi.
 
Bu nedenle 8 Aralık, 14 Aralık, 16 Aralık tarihlerinde Temayül (eğilim) Yoklaması için gün tespitinin yapılacağı ve bu tarihlerden 8 Aralık’ın ise öncelikli olarak görüşüldüğü belirtildi.
 
Yapılacak olan Temayül Yoklaması’nda ilk iki sırayı alan adayların, MYK’da adaylığının görüşüleceği ifade edilirken; alınan kararlarla ilgili olarak İl Başkanı Recep Palabıyık’ın bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
 
ADEM DALGIÇ ÖN SEÇİME GİRMEYEBİLİR
 
Kararların önceki gün açıklanmasından sonra, Adem Dalgıç ve Nebi Tepe için şok etkisi yaratırken, Adem Dalgıç’ın ön seçime girmeyeceği konuşuluyor. Daha önceleri %46’lık bir oyla geldiğini ifade ederek, Büyükşehir’de kendisini aday olarak topluma lanse eden Dalgıç, alınan bu sonuç sonrası ön seçimden de çıkamayacağı, bu nedenle ön seçime girmek istemediği dilden dile dolaşmaya başladı.
 
“BAĞIMSIZ SEÇİMLERE GİRSİN”
 
Adem Dalgıç ve yönetiminin bir an önce Tekirdağ Belediyesi’ndeki görevlerinden uzaklaşmasını isteyen bazı seçmenler, kendisine oy verdikleri için pişman olduklarını belirterek; “Parti ile çoğu zaman ters düştü. Partililere yüz vermedi. %46’lık oyla övündü. Ancak bu oyların emanet ve partinin oyları olduğunu unuttu. Kendisini, partinin üstünde gördü. Gürsel Tekin ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile biraraya gelerek, bunları parti örgütünden saklamaya çalıştı. Kendini parti üstü gördü. Bağımsız olarak seçimlere girsin de boyunun ölçüsünü alsın. Ne olduğunu öğrensin.” diye konuştular.
 
HALUK ÖZTRAK, ÖNSEÇİMDE EN GÜÇLÜ ADAY
 
Öte yandan ön seçimlerle ilgili olarak; büyükşehir adaylığında Haluk Öztrak’ın en şanslı aday olduğu ifade ediliyor.
İlçe örgütlerinde ağırlığı bulunan Haluk Öztrak’ın, ön seçimden kesinlikle 1.aday olarak çıkacağı konuşulurken; Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adaylığı için en şanslı adayların Ekrem Eşkinat ile Murat Emre Kervancılar olduğu belirtildi.