info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediyesi`nde Toplantı

Kasım Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi



Çorlu Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

2012 Mali Yılı Performans Programı, Bütçesi ve Ücret Tarifeleri Görüşüldü

Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2012 mali yılı performans programı meclisince yapılan değerlendirmeler sonucunda kabul edildi.

2012 Yılı Bütçesi ve 2012 Yılı Ücret Tarifesi Komisyona Havale Edildi

2012 yılı bütçesi ve 2012 yılı ücret tarifesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyonun raporu Kasım ayı meclis toplantısının devamı olan 22 Kasım 2011 tarihinde yapılacak meclis toplantısında görüşülecek.

Aday Memurların Yetiştirilmesine Dair Yönetmelik Kabul Edildi

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklik kapsamında Aday Memurların Yetiştirilmesine Dair Yönetmelik belediye meclisince kabul edildi.

Ticari Plakalar Komisyon Raporu Görüşüldü

Şoförler Odası Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Abdullah Baş, Belediye Meclis Üyeleri; Yusuf Gümüş ve Cevat Sevim, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Filiz, İlçe Trafik Müdürü İbrahim Uslu, Jandarma Trafik Komisyonu Başkanı Caner Taşkın, Ulaşım Hizmetleri Hasan Güngör'den oluşan Ticari Plakalar Komisyonunun hazırladığı rapor kabul edildi.

T Plakalar:

    T plaka üzerinde yapılan çalışmalarda Çorlu ilçesinde 44 adet mevcut durak olup çalışan taksi sayısı 239 adettir.
    Mevcut taksi duraklarında 363 kişi kayıtlı olup 124 kişinin plakası bulunmamaktadır.
    Duraklarda kayıtlı olup ta plakası bulunmayan 124 kişinin eski plakalarına ait oda kayıt belgesi, noter devir sözleşmesi, çekme belgesi, vergi dairesi kayıtları bulunup Çorlu Belediyesi T Plaka yönetmeliğine uygun olanların 05/10/2011 tarihli ilgili Meclis Kararına istinaden, 31.12.2011 tarihine kadar müracaat edenlere T plaka verileceğine ve ihtiyaç halinde Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne 2 ay ek süre verme yetkisi oy birliğiyle karar verilmiştir.
    Duraklarda ismi kayıtlı olup ta plakası bulunmayan 31.12.2011 tarihine kadar müracaat etmeyenler ticari faaliyetten çekilmiş sayılıp haklarından feragat etmiş sayılacağından bir daha ticari faaliyet yapmayacağı anlaşıldığından T plaka verilmemesine oy birliğiyle karar verilmiştir.
    53 Nolu ve 64 Nolu Havaalanı Kooperatif mevcut olup 64 Nolu Kooperatifin 7 aracı 53 Nolu Kooperatifin 5 aracı bulunmaktadır.
    53 Nolu ve 64 Nolu Havaalanı Kooperatifindeki belediyemizde kayıtlı olmayan üyelerin plakalarını kayıt ettirebilmeleri için; Havaalanı Meydan Müdürlüğü Sözleşmesine ve Havaalanı Meydan Müdürlüğünün Çorlu Belediyesine araç talebinden sonra Çorlu Belediyesi meclis kararına istinaden T plaka yönetmeliğine uygun olan araçların devir ve model yükseltme işlemleri yapılacaktır.

S Ve J Plakalar:        

 Ulaştırma Bakanlığının 2011/11 Yolcu Nolu Genelgesine istinaden İlçemizde mevcut S ve J Plaka İlçe Trafik komisyonundan geçerek 31/12/2011 sonuna kadar D4 belgesi alması gerektiğinden, Seriden plakalarında İlçe Trafik Komisyonundan geçenlere S ve J plaka verilmesi uygun görülmüştür.

 

Ön Ödemeli Kartlı Su Sayaçları Konusu Görüşüldü

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından hizmete sunulması planlanan ön ödemeli sayaçlar hususu görüşüldü. Su tahsilâtlarının daha etkin bir şekilde sürdürülmesi ve ev sahibi ile kiracıların arasındaki anlaşmazlıkların önüne geçilebilmesi amacıyla ön ödemeli sayaç sistemine geçilmesini kapsayan proje meclisçe yapılan değerlendirmelerin ardından kabul edildi.

İçkili Yer Bölgeleriyle İlgili Komisyon Raporu Kabul Edildi

Vatandaşlar tarafından yapılan içkili işyeri açma talepleri değerlendirildi. İçkili Yer Bölgeleri komisyonunun raporu okundu. Komisyonun tavsiye niteliğindeki raporu belediye meclisince kabul edildi.

İmar Plan Değişiklik Talepleri ve Komisyon Raporları Görüşüldü

İmar plan değişiklikleriyle ilgili talepler değerlendirilmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. İmar Komisyonu'nun tavsiye niteliğindeki kararları belediye meclisince kabul edildi.