info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Mühendislik Fakültesi nde Çanakkale Konuşuldu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci Konseyi nin düzenlediği Çanakkale konulu konferans Çorlu Mühendislik Fakültesi nde gerçekleştirildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Öğrenci Konseyi'nin düzenlediği 'Çanakkale' konulu konferans Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Araştırmacı-Yazar Hasan Hüseyin Maltepe bir sunum eşliğinde öğrencilere Çanakkale'yi anlattı.

Yazar Maltepe, Çanakkale dendiğinde ilk akla gelenin şerefi, namusu ve inandığı değerler için çekinmeden, feda etmiş ve o mübarek toprakları mübarek kanları ile sulamış şehitlerin geldiğini söyledi. Maltepe, ''Şehitlerimizin burada akıttıkları her damla mübarek kanda ve o topraklarla buluşan kemiklerde hepimizden birer parça bulunmaktadır. Bu kemiklere bizlere çok şeyler anlatmak istiyorlar. Ama şimdi bu kemiklerin karşınına geçip neler demek istediklerini bekleyemeyiz. Bizler neler demek istediklerini dilimiz döndüğünce gittiğimiz yerlerde anlatmaya çalışıyoruz.'' dedi. Son yıllara kadar Çanakkale’nin bize Truva olarak anlatıldığını belirten Maltepe, ''Ama şimdi Çanakkale'nin ne manaya geldiğini sizler de araştırarak biliyorsunuz.'' dedi.

Program sonrasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mehmet Erbilen, araştırmacı yazar Hasan Hüseyin Maltepe verdiği bilgiler için öğrenciler adına teşekkür etti.

Kaynak : Haber50