info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ertem, Huzurevi Önünde Açıklama Yaptı

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem otogar inşaatından başladı, Kent Konseyi binası inşatına kadar belediyenin halihazırda yürüttüğü çalışmalarda incelemelerde bulundu.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye’nin yürüttüğü projelerin son durumu hakkında incelemelerde bulundu, yeni yapılacak çalışmalar hakkında Fen İşleri'ne talimat verdi. Belediye Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte yaptığı incelemelere Otogar inşaatı ile başlayan Başkan Ali Ertem, daha sonra İstasyon Mezarlığı çevresindeki beton yol çalışmalarını gazetecilere gösterdi. Buradan yapımı tamamlanan Hikmet Uğraş Caddesi'ndeki duble yol çalışmalarına geçen Başkan Ertem, buradan da Ambardere'ye geçti. Ambardere'de geçen yıldan kalan yollara soğuk asfalt için start verdiklerini belirten Başkan Ertem, buradan dönüşte Türk Metal Sendikası'na ait Huzurevi önünde aracını durdurdu. Gazetecilere huzurevi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ali Ertem, birkaç gün önce kendi döneminde yapılan huzurevi ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Remzi Garip'e cevap verdi. Başkan Ertem, daha sonra Kent Konseyi inşaatına geçti. Ertem, son olarak Öztrak Caddesi ve Barbaros Caddelerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
 
HEDEFİMİZ BAYRAMA TAMAMLAMAK
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, sık sık inşaat çalışmalarını incelediği Otogar Binası’na bir kez daha gitti. Çerkezköy'ün yeni Otogar Binası’nın Kurban Bayramı'na yetiştirilmesi için yoğun çalışma yürüten Çerkezköy Belediyesi, yüzde 75'ini tamamladı. Otogar inşaatının yüzde 75'inin tamamlandığını belirten Başkan Ertem, "Hedefimiz Bayrama yetiştirmek" dedi. Geçen yıl yapımına başlanan otogarın her iki katını da tek tek dolaşan Başkan Ertem, gazetecilere içerisinde yer alacak hizmet birimleri ve sosyal donatıları ayrı ayrı anlattı. Başkan Ertem, 10 firmanın bulunacağı Otogarın Zabıta denetiminde olacağını söyledi. Lokanta, kafetarya ve mescit alanlarını gazetecilerle birlikte dolaşan Başkan Ali Ertem, köy minübüsleri içinde ayrı bir yer otogar içerisinde hazırladıklarını kaydetti. Ertem, "10 yazıhaneden bir tanesi köy minibüslerine ait olacak. Diğer 9'unu şehirlerarası otobüs firmalarına vereceğiz. Bu yazıhanelerin tamamını ihaleyle vereceğiz. İstanbul, Anadolu ve Tekirdağ hattı ayrıca bir de köy minibüsleri hattı olacak" açıklamasını yaptı.
 
ACİL SAĞLIK ODASI DA OLACAK
 
Otogar'ın tek bir giriş kapısı olacağını belirten Başkan Ali Ertem, "Otogarın tek bir giriş kapısı olacak. Buradan hem Tır Garajı’na hem de Otogara iki ayrı kapı koyacağız. Buraya yeni bir kavşak yapacağız. Otogar'ın ön tarafında yolcular için araç bekleme alanları ve taksi durakları bulunacak. Özel araçlar için otoparkımız olacak. Ulaşım için buraya otobüs hattı koyacağız. Çerkezköy'den ayrıca bir de minibüs hattı için yeni bir güzergah belirleyeceğiz.
 
Otogar'ın iç yapısı hakkında bilgi veren Başkan Ertem, bilet almak için otobüs firmalarına ait gişelerin bulunduğu bölgenin her iki yanından otobüs bekleme alanına geçiş bulunduğunu hatırlattı. Yolcular için büyük bir bekleme salonunun bulunacağını söyleyen Başkan Ertem, "Otobüslere geçiş öncesinde üstü kapalı önü cam bir bekleme salonumuz olacak. Burada koyacağımız bekleme koltuklarında vatandaşlarımız araçlarının kalkış saatini rahatlıkla bekleyebilecek. İsteyen vatandaşlarımız kafetarya ve restoran hizmetlerinden de yararlanabilecek" dedi. Ertem, Otogar’da bebek odası, mescit ve acil sağlık müdahale odası gibi sosyal hizmetlerinde verilebileceği tesisler bulunduğunu hatırlatarak gezisini sona erdirdi.
 
MEZARLIĞIMIZ HENÜZ DOLMADI, YENİ MEZARLIK YERİMİZ VAR
 
Otogarın ardından Mimar Sinan Mevki'ne geçen Başkan Ali Ertem, buradaki beton yolları gazetecilere gösterdi. Alper Sokak, Mehmetçik Sokak ve bunları Cengiz Topel Caddesi'ne bağlayan yolların tamamını beton yol yaptıklarını anlatan Başkan Ali Ertem, "Aslında daha önce bu yolları yapmıştık. Ancak gerek doğalgaz gerek diğer altyapı çalışmaları nedeniyle bozulmuştu. Bu nedenle yeniden yaptık" dedi. İstasyon Mezarlığı çevresindeki yeni beton yollarla ilgili bilgiler veren Başkan Ertem, gazetecilerin soruları üzerine MHP Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu'nun 'Mezarlık' açıklamasına da cevap verdi. Ertem, "Bizim mezarlıklarımız henüz dolmadı. İki mezarlığımızda boş. Sadece İstasyon Mezarlığımız dolmak üzere. Burada da hemen üst kısımda Mezarlık Yerimiz var. Yeni mezarlığı açmıyoruz. Çünkü daha İstasyon Mezarlığında boşluklar var. Yeni yeri açarsak herkes oradan talepte bulunur. Burası dolsun sonra açarız. Bilmeyenler 'Mezarlık yeri yok' diyor. Halbuki şu an için öyle bir ihtiyaç yok" açıklamasını yaptı.
 
HİKMET UĞRAŞ TRAFİĞE AÇILDI
 
Başkan Ali Ertem, buradan da Çerkezköy'ün İstanbul'a açılan kapısı Hikmet Uğraş Caddesi'ne geçti. Yaklaşık üç ay içerisinde tamamlanarak trafiğe açılan Hikmet Uğraş Caddesi'nde de burayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Ali Ertem, "Çerkezköy'ün en eski girişi Hikmet Uğraş Caddesi'ni duble yol yaptık. Çerkezköy'ün 8 girişi vardı. Ve bunlardan duble yol olmayan tek yer burası kalmıştı. Şükürler olsun bunu da tamamladık. Burada 800 metre duble yol, 12 bin metrekare demirli beton ve 3 bin 200 metre kaldırım yaptık. Yine yaklaşık 400 metre istinad duvarı yaptık. Tabi tüm altyapıları da tamamlandı" dedi. Gümrüğe giden Çerkezköy'ün tek yolu olduğu için bu yolun önemine işaret eden Başkan Ali Ertem, "Gümrük Müdürlüğü şehir içinde olduğu sürece bu sıkıntıyı yaşayacağız. Büyük tonajlı araçların şehir içine girmemesini önlemek için bu yolu kullanmak zorundayız. Artık daha rahat bir şekilde buradan geçişler olacak" dedi.
 
ÜST GEÇİT İÇİN YAZIŞMALAR YAPILDI
 
Hikmet Uğraş Caddesi'nin tren yoluna bakan kısmına üst geçit yapacaklarını söyleyen Başkan Ertem, "Gabralı'da okuyan öğrencilerin karşıya rahat geçmesi için bir üst geçit yapacağız. Yüksekliği ve boyu için resmi yazışmaları yaptık. Biliyorsunuz burada hızlı tren hattı da var. Bu yüzden Devlet Demir Yolları'ndan yapacağımız üst geçitin boyunun ve uzunluğunun ne kadar olması gerektiğini sorduk. En kısa sürede üst geçitimizi de yapacağız" dedi. Başkan Ertem, daha sonra Ambardere'ye geçti.
 
AMBARDERE'DE YAPILMAMIŞ YOL KALMAYACAK
 
Başkan Ertem, Hikmet Uğraş Caddesi'nden Ambardere'de başlanılan yol çalışmalarını incelemek için buraya geçti. Geçen yıl Ambardere'deki bazı yolları yaptıklarını hatırlatan Başkan Ali Ertem, "Şu anda burada soğuk asfalt yol çalışması için ön çalışmalar başlamış bulunuyor" dedi. Hızla devam eden altyapı hazırlık çalışmalarını Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile inceleyen Başkan Ertem, şunları kaydetti: "Burada yapılacak yolun ihale bedeli 459 bin TL. 50 bin metrekare yol yapılmış olacak. Bu da 8 kilometre ediyor. Ambardere'de geçen yıl yolların yapımına başlamıştık. Yarısını yaptık. Yapılacak bu yolla birlikte Ambardere'de oturan tüm vatandaşlarımız artık evine soğuk asfalt yol üzerinden gitmiş olacak" diye konuştu.
 
HUZUREVİ'NİN ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI
 
Ambardere'den ayrılan Başkan Ali Ertem, Türk Metal Sendikası'na ait Huzurevi’nin önüne geldiğinde aracını durdurarak gazetecilere açıklamalar yaptı. Huzurevi önünde konuşan Başkan Ertem, birkaç gün önce açıklama yapan Çerkezköy Belediyesi Eski Belediye Başkanı Remzi Garip'in söylediklerine cevap verdi. Ertem, şunları kaydetti: "Benden iki dönem önce Belediye Başkanlığı yapan Remzi Garip bildiğiniz gibi gazeteye açıklama yapmış. Önce şunu söylemek istiyorum. Kendi döneminde yapılan bir işe sahip çıkmasını takdir ettim. Türk Metal Sendikası sembolik bir rakamla bu Huzurevi’nin arsasını 94'de almış. 97-98'de de Huzurevi tamamlanmış. Benim ilk Belediye Başkanlık dönemlerimde burası işletiliyordu. Ancak en fazla iki kişi kaldı. Çok şükür Çerkezköy'de henüz anne babasını huzurevine bırakacak kimse yok. Bu da Çerkezköyümüzdeki aile bağlarının güçlülüğünü gösteriyor. Ben 2005 yılında Türk Metal Sendikası yetkililerine dedim ki ‘Gelin buraya okul yapalım.’ Vali, Milli Eğitim Müdürlü ile görüştüm. Milli Eğitim yetkilileri yaptıkları inceleme sonucunda buranın kendileri için maliyetli olacağını gördü. Okul yapılma fikri olmadı. Sonra ‘Gelin hastane yapalım’ dedim. Tabii şu dönemde hastaneye ihtiyacımız yok. O dönem vardı. Sağlık Bakanlığı ve yine Türk Metal yetkilileriyle konuştuk. O da olmadı. ‘Yurt yapalım’ dedik. O da olmadı. 340 öğrencinin kalabileceği bir yurt olabilirdi. Benim Bakanım Selma Aliye Kavaf hatırlarsınız Çerkezköy'e gelmişti. Burayı gezdi, inceleme yaptı. Sonra Bakanlık yetkilileri ile Türk Metal Sendikası yine anlaşamamış sanırım. Bugüne kadar hiçbir şey yapılamadı. Huzurevi olarak da kullanılamıyor."
 
VATANDAŞI YANLIŞ YÖNLENDİRMESİN
 
Huzurevi'nin tarihine kısaca değinen Başkan Ertem, Remzi Garip'in açıklamalarıyla vatandaşları yanlış yönlendirdiğini öne sürdü. Ertem, sözlerine şöyle devam etti: "Vatandaşı yanlış yönlendirmemek lazım. Buranın arsası zamanında Türk Metal Sendikası'na verilirken Sayın Başkan sözleşmeye bir şart daha ekleseydi, bugün orası Huzurevi olarak verildi Huzurevi olarak kullanılacak demezdi. Mesela ben ne yaptım? Polisevi'nin arsasını bende sembolik bir rakamla verdim. Ama şart koydum. Burası Polisevi olarak yapılacaktı ve ikinci olarak 'En az 5 yıl içinde yapılacak, yapılmazsa o güne kadar yapılan her şey, tüm mal varlığı Belediye'ye geçer' şartı koydum. Eğer Remzi Garip böyle ikinci bir şart koysaydı. Bugün burası Belediye’nin malı olurdu. Belediye'de istediği gibi kullanırdı. Geçtiğimiz günlerde burası bir eğitim kurumuna verilmiş ve bu eğitim kurumu da tadilat yapmaya başlamış. Gazetelere yansıyınca öğrendik. Gidip tespit yaptırdık. Ceza kestik. Bu arada arşivden planları çıkardık. Projede 2 bin 900 metre kare ruhsat var. Ancak 13 bin metrekare bina yapılmış. Sayın Remzi Garip, bizim tadilata müdahale etmememizi konuşurken, kendisi 13 bin metrekare yapılırken neredeymiş? Burası her yıl tadilat yapılıyor. Her yıl masraf yapılıyor. Gazetelere yansımasaydı haberimiz olmayacaktı. Çünkü biz biliyoruz ki her yıl bir takım tadilatlar yapılıyor. Zaten gidip gerekli cezaları uyguladık. Fazla kısımları da ruhsatlandırdık. Şu anda 13 bin metrekaredeki ruhsat projelendirilmiş durumda bulunuyor."
 
TEKLİFİM HALA GEÇERLİ
 
Huzurevi'nin akıbetinin Çerkezköy kamuoyunda tartışılmasını istediğini söyleyen Başkan Ertem, "Ben daha öncede söylemiştim. Burayla ilgili benim bir teklifim var. Şu anda burası bir sorun. Çözmek için tek yol var. Mahkemeye başvuracağız, bilirkişi belirleyecek. Bir bilirkişi komisyonu buranın arsa bedelini belirler. Türk Metal parasını verir alır. Ama bunun için Türk Metalin, sivil toplum örgütlerinin, muhalefet partilerinin, Meclis Üyelerimizin ortak bir kanaati oluşursa yaparım. Kısaca buna kamuoyu karar vermeli. Bunun dışında ben orada kamu yararı dışında kullanıma izin vermem" dedi.
 
Başkan Ertem, Huzurevi ile ilgili açıklamasını Remzi Garip'e göndermede bulunarak tamamladı. Ertem, "Şimdi akıl verenler zamanında şartnameye bir maddeyi koymayı akıl edememiş. Zamanında bir taş atılmış, şimdi 40 tane akıllı bir taşı çıkaramıyoruz. Bunun müsebbibi sensin Remzi Garip. Huzurevi ihtiyacımı vardı Çerkezköy’ün? Öğrenci yurdu ihtiyacı vardı. Sen gitmiş yurdu Karaağaç'a, şehrin dışına Organize’nin yanına yaptırmışsın. Şehrin içerisine Huzurevi yaptırmışsın" dedi.
 
KENT KONSEYİ EYLÜL AYINDA SONA ERECEK
 
Başkan Ertem, daha sonra Kent Konseyi inşaatında incelemede bulundu. İnşaatı yapan müteahitten bilgiler alan Başkan Ertem, binanın yasal süresinden erken bitirilme sözünü aldı. İhale şartnamesine göre 4 ay içerisinde tamamlanacak binanın Eylül ayında bitirilme sözünü alan Başkan Ertem, "Burasını Kent Konseyi Binası olarak yapıyoruz. Ancak şu an için ikiye böldük. Bir kısmı Kent Konseyi Başkanlığı için bir kısmını da biz Çerkezköy'de Öğretmen Evi Lokali yok,  Öğretmenlerimizin gidebileceği, nezih bir ortam olsun diye onlara ayırdık. Tabii bunu Milli Eğitimimizle, Kaymakamlığımızla konuşacağız. Kabul ederlerse Öğretmen Evi Lokali olacak. Eğer olmazsa tamamını Kent Konseyi olarak kullanırız" dedi.
 
KAVŞAKLAR BÜYÜK DİYORLARDI
 
Başkan Ertem son olarak Öztrak Caddesi ve Barbaros Caddesi'ndeki yol çalışmalarını anlatarak sözlerini tamamladı. Ertem, "Öztrak Caddesi yapılırken bazı şikayetler geliyordu. Kavşaklar büyük oluyor, yollar daralıyor diye. Oysa bakın şimdi yollar küçülmedi bir metre de büyüdü. Yine büyük denilen kavşakların bugün ne kadar faydalı olduğu görülüyor. Öztrak Caddesi'nde 16 bin metrekare kaplama yaptık. Barboros Caddesi'nde 15 bin metrekare kaplama yaptık. Barbaros Caddesi'nin yüzde 75'i tamamlandı. Önümüzdeki günlerde Güven-İş Caddesi'ne geçeceğiz. Burada da 15 bin metrekare kaplama yapacağız" açıklamasını yaptı.