info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tümkasder Yardımeli Platformu Başkanı Buket Güven, Mağdur Aile Kalmasın Diye Mücadele Edeceğiz

Tümkasder Yardımeli Platformu Başkanı Buket Güven, Mağdur Aile Kalmasın Diye Mücadele Edeceğiz

Çorlu Tümkasder yardımeli platformu başkanı Buket Güven ve ekibi başarıya doymuyor. ÖZGECAN HAYIR ÇARŞISI ile büyük bir başarıya imza atan platform,2016 yılına da büyük ve sürpriz projelerle hazır. Buket Güven ile yaptığımız röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 MURAT ÜRTEKİN; Buket Hanım, Tümkasder derneğiyle kısa zamanda büyük bir ivme yakaladınız. Başarılarınız, ilçenin dışında, il sınırlarını da aştı. Ulusal sanatçılarımızı getiriyorsunuz, değerlerimizi getiriyorsunuz. Ayrıca, “ÖZGECAN HAYIR ÇARŞISI” diye başlayıp, bugün engellilere el uzattınız.3 Aralık Dünya engelliler gününe yeni bir ivme kazandırdınız. Bize biraz çalışmalarınız ve hedeflerinizden bahseder misiniz?
BUKET GÜVEN; Bu güne kadar olan çalışmalarımızda, “ÖZGECAN HAYIR ÇARŞISI” olarak,5001 tane aileye, möble, eşya, erzak yardımı ve benzeri yardımlarda bulunduk. İnşallah daha fazla aileye, Çorlu’nun dışına çıkmak istiyoruz, aslında çıkıyoruz. Amacımız reklam yapmak değil ama daha fazla vatandaşımızı duyarlı kılabilmek adına, sosyal medyayı çok iyi kullanıp, bu amaç için paylaşımda bulunuyoruz, inşallah yanlış anlaşılmıyordur.
M.Ü; Yok, çalışmalarınızı destekliyoruz. Hatta siz Süleymanpaşa’da da bir şube açtınız. Burada da bir çalışmanız var. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Hedefleriniz nedir? Tam olarak hedeflerinizi anlatır mısınız?
B.G;Daha fazla kişiye ulaşmak, daha fazla çocuğumuza ayakkabı giydirebilmek, montsuz sokakta bir çocuk kalmasın. Bir tek Kastamonulu değil hedefimiz. Zaten ben de aslen Kastamonulu değilim. Amacımız, tüm 81 ile yardım edebilmektir. İnşallah Çorlu sınırlarının dışına çıkar, daha fazla ile daha fazla insana yardım edebiliriz.
M.Ü; Biz de haber merkezi olarak sadece haber yapmıyoruz. Haber yapmakla yetinmiyoruz. Bazı ihtiyaç sahibi insanlara, dernekler vasıtasıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tekirdağ-Süleymanpaşa’da da mazlum insanlara ulaşmak için bazı dernekler mevcut. Çölyak hastalarına çözümler üretilmek için fırınlar kurulması düşünülüyor. Ülkemizin kanayan yarası kadına uygulanan şiddet konusunda, kadınlar bir platform oluşturmuş mücadele ediyor. Bunlarla el ele verip ortak bir platform oluşturmayı düşünüyor musunuz?
B.G;Tabi ki düşünüyoruz. Yönetimimizdeki 25 kadın sürekli projelerle geliyor. Bizim şimdi ilk sırada, soğuk kış gününde bizlere  yakacak kömürü olmayan o kadar çok başvuruda bulunanlar oluyor ki, bizim de bu konuda ilk hedefimiz,6 Aralık tarihinde belediye düğün salonunda, “kadınlar matinesi adı altında, bayanlarımızla birlikte onlar eğlenirken, diğer taraftan çocuklarımız, annelerimiz ısınsın diye, böyle bir projemiz var. İnşallah güzel bir program olur. Yılın son ayına girerken, yılın son projesi mi diyeyim, önümüzdeki yılın ilk projesi mi bakalım. 2016’ya çok güzel projelerle başlayacağız. Sürpriz diyelim.
M.Ü; Sürpriz diyelim de, Murat başkan bir tüyo verdi.23 Aralıkta bir projeniz varmış.
B.G;Öyle de bir anda çıkalım, sürpriz olsun. Şu anda ilk hedefimiz, ihtiyaç sahibi ailelere kömür, mont ve ayakkabı ve erzak yardımı yapmaktır. Çorlu’da çok eksikliğini görüyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Çok teşekkür ediyoruz, çok sağ olun.
M.Ü; Rica ederim başarılar, iyi çalışmalar.
Kaynak : Murat Ürtekin