info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Halk Masası’na 1587 Dilekçe Geldi

Çerkezköy Belediye Binası girişinde vatandaşların hizmetine sunulan Halk Masasına yaklaşık iki aylık süre zarfında münferit konuları kapsayan bin 587 dilekçe geldi.

4 personelle vatandaşlara hizmet veren Halk Masası Çerkezköy halkı tarafından da büyük taktir topluyor.
 
MÜNFERİT KONULARDA DİLEKÇELER GELİYOR
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından hayata geçirilen ve ilk olma özelliği taşıyan Çerkezköy Belediyesi Halk Masası vatandaşlar tarafından büyük takdir topluyor. 21 Temmuz tarihinde faaliyetine başlayan Halk Masasına geride kalan süre zarfında 1587 dilekçe ulaştı. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, "Münferit konuları kapsayan 1587 dilekçe Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde halk masalarına ibraz edilmiş olup havaleleri ilgili müdürlüklere konusuna göre Belediye Başkanı Vahap Akay yada Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven tarafından yapıldı" denildi.
 
EKSİKLİK DİLEKÇE SAHİPLERİNE İLETİLİYOR
 
Yetkililer yaptıkları açıklamanın devamında, "Süresi içinde dilekçe kanununa istinaden ilgili daire müdürlükleri tarafından akıbetleri dilekçe sahiplerine yapılmakta olup kanun ve yönetmelik doğrultusunda dilekçe ekinde eksiklik olduğu taktirde dilekçe sahiplerine eksikliklerin tamamlanması için yazılar gönderiliyor. Dilekçe kanun hükümlerinin uygulanması hassasiyetle devam ediyor" açıklamasında bulundular.
 
VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRİYORLAR
 
21 Temmuz tarihinde faaliyete geçen Çerkezköy Halk Masası'na Temmuz ayında 260, Ağustos ayında 1199 ve Eylül ayının dört günlük zaman diliminde de 128 dilekçe ulaştı. Halk Masası Birimi vatandaşların Belediye içerisinde hangi konu ile ilgilendiğini öğrenip bu konuda hangi birime yönlendirileceği konusunda vatandaşları bilgilendiriyor. 
 
VATANDAŞLAR ZAMAN KAYBETMİYOR
 
Yeni kurulan Halk Masası'nın Belediye içerisindeki karşılığı hakkında da bilgi veren yetkililer, “Vatandaştan gelen sıkıntı ve taleplerin çözümü bu sayede daha da hızlanacak. Vatandaşımız Belediye'ye geldiği zaman hangi birime ve hangi amaçla geldiğini Halk Masası'na belirtecek ve ona göre ilgili makama yönlendirilip isteğini dile getirebilecek. Böyle olunca Belediye içerisinde birimleri arayarak zaman kaybetmemiş olacak” ifadeleri kullanıldı.
 
DİLEKÇELER ALINARAK YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE GÖNDERİLİYOR
 
Yetkililer Halk Masası’nın Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmetine devam ettiğini ifade edilerek, "Halk Masası’nda vatandaşlara yardımcı olmak ve zaman harcama sebebiyeti vermemek adına hizmetin belirginliği noktasında dilekçeler alınarak kanun ve yönetmelik doğrultusunda yazı işleri müdürlüğüne, ilgili işlerin gereği yapılmak üzere ilgili birimlere yazı işleri müdürlüğü tarafından havalelerinin yapılması sağlanmaktadır” açıklamasında bulunuldu.
 
HALK MASASINDA İŞ-KUR HİZMETİ DE VERİLİYOR
 
Halk Masasında ayrıca İş-KUR hizmetinin de verildiğini belirten yetkililer, şunları söyledi; “Belediye'de önceden ikinci katta Belediye Başkanlığı makamının yanında hizmet veren İŞ-KUR birimi artık Halk Masası'nda hizmet vermeye devam edecek. Halk Masası'nda 4 Belediye personeli vatandaşa hizmet verecek ve buranın kurulmasındaki en etken amaç vatandaşlarımızın Belediye'ye geldiklerinde nereye yönlenmeleri ve ne konuda, kiminle görüşme yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirilmeleridir"