info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Huzurevinde Nikah Görme Engelliler Muradına Erdi

TEKİRDAĞ ın Çorlu İlçesindeki huzurevinde kalan görme engelliler İbrahim Yentürk (67) ile Kaniye Cebecioğlu (60) düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi.

TEKİRDAĞ ın Çorlu İlçesindeki huzurevinde kalan görme engelliler İbrahim Yentürk (67) ile Kaniye Cebecioğlu (60) düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi.

Çorlu Huzurevi nde kalan 67 yaşındaki İbrahim Yentürk, 2 ay önce kendisi gibi görme engelli olan 60 yaşındaki Kaniye Cebecioğlu ile tanıştı. Arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüşen görme engelli çift evlilik kararı aldı. Bir hafta önce Tekirdağ İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü nde nişan yapan İbrahim Yentürk ve Kaniye Cebecioğlu, dün akşam düzenlenen nikah töreni ile dünya evine girdi. Çorlu huzurevinde yapılan nikahı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan kıyarken, çiftin şahitliklerini de AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan yaptı.

Nikah töreninde oldukça heyecanlı olduğu gözlenen görme engelli çift, 2 ay önce tanıştıklarını ve görmemelerine rağmen birbirlerine aşık olduklarını söyledi. Çok mutlu olduğunu ifade eden İbrahim Yentürk, 21 yaşında çalıştığı taş ocağında patlayan bir dinamitten dolayı yaralanarak gözlerini kaybettiğini söyledi. Görme engelli olmasına rağmen hayata tutunduğunu anlatan Yentürk, Beş senedir huzurevinde kalıyorum. Burada benim gibi görme engelli olan Kaniye hanım ile tanıştım, önce arkadaş olduk sonra sevgili. Şimdi ise eşim oldu, çok mutluyum dedi.

Bir yıl önce Çorlu da huzurevine yerleşen ve eski eşinden bir çocuğu olan 60 yaşındaki Kaniye Cebecioğlu ise 40 yıldır görme engelli olduğunu söyledi. Önceki evliliğinden olan kızının doğumu sırasında görme yetisini kaybettiğini belirten Cebecioğlu, İbrahim beyle tanıştıktan sonra çok iyi anlaştık ve evlenme kararı aldık. Bizi bu günümüzde yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ederiz diye konuştu.

Çiftin nikah şahitliğini yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Ziyaeddin Akbulut görme engelli çifte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın 3 çocuk sözünü hatırlatarak Başbakan 3 çocuk diyor, ben elçiyim dedi. Nikah törenin ardından tebrikleri kabul eden görme engelli çift, düğün pastası kestikten sonra müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.