info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Tekirdağ ve ilçelerindeki gündüz ziyaretlerini tamamlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, akşam partisinin İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi nce organize edilen toplantıda, Tekirdağ ve ilçelerinde bulunan sanayici ve işadamlarıyla Çorlu da bir araya geldi.

 

Tekirdağ ve ilçelerindeki gündüz ziyaretlerini tamamlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, akşam partisinin İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi'nce organize edilen toplantıda, Tekirdağ ve ilçelerinde bulunan sanayici ve işadamlarıyla Çorlu'da bir otelde bir araya geldi. Çorlu'da otelde yaklaşık 500 kişinin katıldığı yemekli toplantıda işadamlarına 1.5 saat süren bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, iş dünyasının yaşadığı sıkıntıları ve farklı ülkelerdeki uygulama şekillerini anlattı. Alkolsüz menülerin verildiği gecede Tekirdağ'ın ödediği vergi ile aldığı kamu kaynakların farklı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu vergisini çok ödeyen bir şehrin daha çok kamu kaynağı alması gerektiğini savundu.
 
Türkiye ekonomisinin büyüdüğüne dair sürekli olarak haberler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Tükiye'nin 1946-2002 yılları arasında yüzde 5.2 oranında büyüdüğünü, 2003-2012 ise yüzde 5.1 oranında kaldığını söyledi. Dünyanın farklı ülkelerine ait elektrik fiyatlarından örnekler veren Kılıçdaroğlu, "Son 10 yılda sanayi tabanımızı büyük ölçüde kaybettik. Devletin rakamlarına göre 1998'de milli gelir içerisindeki sanayinin payı yüzde 32.6 iken 2010'da 23.3'e düşmüş durumda. Dünya sanayi üretim liginde 1990'da ilk 15 ülke içinde 13. sıradayız, 200'de 15. sırada, 2010'da ilk 15'te yokuz. 1987'de dünyanın en büyük ekonomileri arasında ilk 20'de 14. sırada, 2012'de 16'ya düşmüşüz. Cari dolar kurunu esas alırsak 18. sıradayız. İki ülke daha hamle yapıp bizi geçerse ilk 20'de olmayacağız. İzlenen ekonomi politikaları sanayicilerin önüne büyük engel koyuyor" dedi.
 
SİYASİ PARTİLER YASASINI DEĞİŞTİRELİM TEKLİFİ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim yasasının bir an önce değişmesi gerektiğini söyleyerek, "Siz milletvekili seçtiğinizi sanıyorsunuz. Hayır efendim, biz şöyle yapıyoruz. Biz oturup milletvekili listelerini yazıyoruz. Sizin önünüze koyup bunlara oy vereceksiniz diyoruz. Oy vermezseniz ayrıca size ceza veririz diyoruz. Bu demokrasi değil. Milletin vekilini kendisini seçmesi lazım. Bunun için siyasi partiler yasasının değişmesi gerekiyor. Ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak, açık çek veriyorum. Gelin siyasi partiler yasasını değiştirelim. 12 Eylül darbecilerinin yaptığı siyasi partiler yasası, Türkiye'yi bu koşullarla karşı karşıya bırakır, değiştirmemiz lazım. Demokrasi adına değiştirmemiz lazım. Milli iradeye duyduğumuz saygı için değiştirmemiz lazım. Değiştirmezsek demokrasiyi körleştiririz" şeklinde konuştu.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Ankara'ya gitmek üzere Çorlu'dan ayrıldı.