info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşkur ve SGK İl Müdürlerinden İşadamlarına Destek Geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fatma Derya Alan ile Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü V. Ahmet Durmuş , Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Tekirdağ Şubesini ziyaret ederek,borçların yapılandırması konusunu masaya yatırdı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Candan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fatma Derya Alan ile Çalışma ve İŞKUR Müdürü V. Ahmet Durmuş’u makamında konuk etti. SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan ; Yeniden yapılandırılan Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçları için yapılandırma süresinin uzatıldığını. 7143 sayılı kanuna göre SGK'ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlara 28 Şubat’a ödeme yapmaları halinde yapılandırma haklarının deva edeceğini belirtti. 

Borçların yapılandırılmasıyla kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine Yıllık ÜFE’ye göre güncellenen borcun peşin veya iki ayda bir taksitler halinde ödenebildiğini hatırlatarak yapılandırmanın bozulmasına sebep olan süresinde ödenmemiş taksit/peşin ödeme tutarlarının geç ödeme zammı ile 28 Şubat kadar ödenebileceğini ve yapılandırmalardan yararlananlara borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak yapılandırma haklarının devam ettiren işverenlerimiz ‘borcu yoktur’ belgesi alabilecek istihdam teşviklerinden yararlanabilecektir diye hatırlattı.

İŞKUR İl Müdürü V. Ahmet Durmuş ; Ücret Garanti Fonu, İşsizlik Ödeneği, İstihdamın Korunmasına Yönelik Aktif İş Gücü, Programlar ve İŞKUR Teşvikleri yanı sıra Genel ekonomik, sektör el, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde. İşyerinde üç ayı aşmamak üzere (Cumhurbaşkanı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilir.) Sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Ziyaret sonunda Başkan Ahmet Candan , MÜSİAD Tekirdağ üyelerimizin, SGK ve İŞKUR Müdürlerimizin katılımıyla en kısa zamanda Dost Meclisi ve Bilgilendirme Toplantısı düzenleneceğini belirterek karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyaret için Müdürlerine teşekkür etti.

Kaynak : Murat Ürtekin