info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kadir Albayrak`tan Kitap İmza Gününe Müjde

Alt Yapı ve Çevre Bitiyor, Sırada Sanata ve Edebiyata Destek Var

“Hiçlikte ihtimal var” isimli öykü kitabıyla 2017 Yaşar Nabi Nayır ödülüne layık görülen Tekirdağlı yazar Pelin Kıvrak,Tekirdağ Tarihi Beşevler’de okuyucuyla imza gününde buluştu.2007’de Koç Üniversitesinden mezun olduktan sonra,Amerika’da Harvard ve Yale üniversitelerinde okumaya devam eden Pelin Kıvrak,Tekirdağ’da okuyucuları için imza günü düzenledi.

İmza gününün açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak; “Pelin Kıvrak Hanımefendiyle gurur duyuyoruz. Gerek babası gerekse amcası ile de dostluğumuz çok eskiye dayanır. Pelin Hanımın da bu etkinliğini duyunca, biz de kendisinin yanında olduk. Her zaman yanındayız ve kendisini destekliyoruz.

Bundan sonra da etkinliklerde yanında olacağız. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” Dedi. Pelin Kıvrak da konuşmasında, “Türkiye’de en sevdiğim kadın yazarlardan Latife Tekin, bir insanın yazması için bir derdi olması lazım der. İnsan büyük bir yenilgiden sonra yazmaya başlar.

Ben 11 yıldan beri Amerika’da yaşıyorum. Fakat bu kitabı Türkiye’de iki yıl önce yazmaya başladım. Çünkü ülkemizdeki büyük dertlerden ancak insana yoğunlaşarak kurtulabileceğimizi düşünüyorum. Bu hikâyede de insanların küçük dertlerinden ihtimallerle kurtulmanın ihtimallerini yazdım. Umarım benim yazarken zevk aldığım kadar siz de okurken zevk alırsınız” Dedi.

İmza gününde belediye başkanı Kadir Albayrak’dan bir de müjde geldi.Şimdiye kadar görev süreleri boyunca alt yapı,çevre ve daha birçok konuda bitime sona yaklaşıldığını,artık sanat ve edebiyata da destek vereceklerini söyleyen başkan Albayrak, “yerel yazar ve şairlerimize destek olacağız” Dedi.

İmza etkinliğinin ardından, yazar Pelin Kıvrak, Tekirdağ edebiyat Kültür Sanat Derneği temsilcileri Celal Çalık,Murat Ürtekin ve Ramis Çınar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. İmza etkinliği, ikramlarla sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin