info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kotasız Avrupa için büyük bir adım

Akport Tekirdağ Liman İşletmesi A.Ş. Genel Müdürü Serdar Sözeri ; " Kotasız Avrupa hedeflerinin gerçekleşmesi adına büyük bir adım atmış oluyoruz."

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) bünyesinde kurulan UND Deniz Taşımacılığı A.Ş. olarak Türkiye-Fransa arasındaki Ro-Ro seferlerinin Tekirdağ Akport Limanı ndan Nisan ayının ilk haftasında başlatılmasının ön görüldüğünü ifade eden Akport Tekirdağ Liman İşletmesi A.Ş. Genel Müdürü Serdar Sözeri, bununla ilgili limandaki hazırlık çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla kamyona yüklenen bir malın ortalama 2.7 günde Fransa ya ulaşacağını anlatan Sözeri, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Tekirdağ Limanı ndan Fransa nın Toulon Limanı na sorunsuz bir şekilde hem de kısa sürede mal ulaşacak. Tır şoförleri de uçakla Toulon a taşınacak. Şu anda UND bünyesindeki şirket Fransa ya anlaştığı uçak firması ile uçuşları başlatıyor. Bu havacılık sektörüne de büyük bir imkan sağlayacak. Biz buradan her gün sefer yaptığımızı düşünecek olursak günde 200-250 kişi uçakla Toulon a gidecek. Aynı şekilde oradan da dönüşler olacak. Ro-Ro seferlerinin başlaması Avrupa ya olan ihracatın önündeki engelleri büyük ölçüde kaldıracak. ?Kotasız Avrupa hedeflerinin gerçekleşmesi adına büyük bir adım atmış oluyoruz."

Tüm bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Tekirdağ ın limancılık açısından çok gelişeceğini ifade eden Sözeri, aynı zamanda bunun kentte istihdam yaratacağı gibi limancılıkta da ihtiyaçların karşılanması için büyük bir potansiyel oluşturacağını kaydetti.

Türkiye deki ihracatın ?deniz otobanı ile desteklenmesinin ön planda olduğunu anlatan Sözeri, şöyle devam etti; "Özellikle yılın ikinci yarısında Avrupa ya giden tırların ciddi problemleri vardı. Türkiye ihracatçı pozisyonda olduğu için yurt dışına giden kamyonların sayısı uygulanan kotadan dolayı sınırlı sayıda. Bu uzun yıllardır geliştirilemiyordu. Bundan Türkiye ciddi sıkıntılar çekiyor. Bu ekonomik kriz sonrasında artık Avrupa daki taşıyıcılar bir şekilde kendi kamyonlarını başka kanallarda kullandıkları için Türkiye ile karşılıklı nakliye anlaşmalarına önem vermiyorlar. Bu durum bugüne kadar göz ardı edildi. Bu sıkıntıların deniz yolu taşımacılığı ile aşılabilmesi için çalışmalar yapılıyor."

Sözeri, ayrıca deniz yolu taşımacılığının en önemli avantajlarından birisinin tırların saldığı egzoz gazının önüne geçmesi olduğunu ifade ederek; "Biz yeşil lojistiği destekliyoruz. Bu konuda son derece titiz davranıyoruz. Çevreyi kirletmeyecek şekilde tüm tedbirleri alarak çalışmalar devam ediyor." dedi.