info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kurbanlıklar Sel Suları İçinde Kaldı

Kurbanlıklar Sel Suları İçinde Kaldı

Günlerdir Tekirdağ da aşırı yağışların sebep olacağı SEL baskınlarının yaşanacağı meteoroloji ve basın tarafından vatandaşlara duyuruldu. Bu gün öğleden sonra batı Akdeniz üzerinden gelen yağmur bulutları sel baskınlarına sebep oldu. Hayrabolu yolu üzerinde bulunan mezbaha nın yanında kurban bayramı için köylerinden küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını getiren çiftçiler, SEL suları içinde perişan oldular.

Bayram öncesi büyük umutlarla besledikleri kurbanlıklar, iki saati geçen sürede yağan şiddetli yağmur sebebiyle, kurbanlıkları beslemek için getirdikleri samanlar ve yemler tamamen sular altında kaldı. Kurbanlıklarda barındıkları yerde 50 cm kadar yükselen suların içinde kaldılar.

Kurban sahipleri kendilerine belediye tarafından gösterilen bu yerlerin uygun olmadığını bu afet karşısında kimsenin kenbdileriyle ilgilenmediğini , bütün hayvanların sular içinde kaldığını bu durumdan dolayı çok öfkeli olduklarını açıkladılar. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde kurbanlıklar için yapılan kapalı alanda hem kurban getirenler için hem de kurban kesecek vatandaşlar için çok kolaylıklar sağlanmaktadır. Bizde Tekirdağ belediyesinden böyle bir kapalı alan tahsis edilmesini bekliyoruz. Kurbanlarımız sular içinde kaldı burada boş olan ve toptancı hal binasının buradaki kurban getiren çiftçilerimize burada bulundukları süre içinde tahsis edilmesini istiyoruz dediler.