info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kuyumcu soygunu kameraya yansıdı

Çerkezköy e bağlı Kapaklı beldesinde meydana gelen kuyumcu soygunu, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Silahla etkisiz hale getirdiği kuyumcuyu yere yatıran soyguncu, yaklaşık 62 bin TL yi aldıktan sonra sünnet arabası süsü verdiği araçla kayıplara karıştı.

Olay, Atatürk Mahallesi Hürriyet Caddesi nde bulunan Kapaklı Kuyumcusu nda meydana geldi. Cep telefonuyla konuşarak dükkana giren soyguncu, cebinden çıkardığı tabancayı kuyumcu Vural Ergene ye doğrultu. Bu arada şapkasının altındaki kar maskesi ile yüzünü kapatan soyguncu, kuyumcu Vural Ergene yi yere yatırdı. Bir süre içeride dolaşan kar maskeli soyguncu ardından vitrinde dizilmiş halde bulunan altınlara yöneldi. Yaklaşık 1.5 kg ağırlığındaki ziynet eşyalarını koynuna dolduran şahıs, bu kez kasaya yöneldi. Bir süre kasayı arayan kar maskeli soyguncu kasada bulunan 980 TL yi de aldı. Yaklaşık 2 dakika boyunca içeride kalan şahıs, daha sonra hızla dışarıya çıkarak sünnet arabası süsü verdiği aracına yöneldi. Görgü tanıklarını ifadelerine göre; soyguncu yaklaşık 200 metre ileride bulunan aracına koşarken önüne çıkan bir vatandaşı da silah çekerek etkisiz hale getirdi.

Silahını vatandaşa doğrultarak kendisini bekleyen araca yetişen soyguncu, daha sonra, arkadaşı tarafından açılan kapıdan arabaya bindi. Soyguncular, plakası ucundan azcık, mutluyuz yazılarıyla kapatılan araçlarıyla Saray ilçesi istikametine kaçtı. Yıllar önce benzer bir olayda kuyumculuk yapan amcasını kaybettiği öğrenilen Vural Ergene nin, büyük korku yaşadığı öğrenildi. Yapılan incelemeler sonucunda kar maskeli soyguncunun aldığı altın ve paraların toplam tutarının yaklaşık 62 bin TL olduğu öğrenildi.