info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara’da 2 Kişiyi Öldüren Katile Ağırlaştırılmış 2 Kez Müebbet

Tekirdağ Malkara ilçesinde tarlada çalışan Hasan(62), Nihal(56) isimli aileyi tasarlayarak öldürme suçundan T. Cüneyt Kömürcü’ye(33) ağırlaştırılmış 2 kez müebbet, yağma nedeniyle 10 yıl, ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl, ayrıca 600 TL para cezasına çarptırıldı.

Tekirdağ Malkara ilçesinde tarlada çalışan Hasan(62), Nihal(56) isimli aileyi tasarlayarak öldürme suçundan T. Cüneyt Kömürcü’ye(33) ağırlaştırılmış 2 kez müebbet, yağma nedeniyle 10 yıl, ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl, ayrıca 600 TL para cezasına çarptırıldı.
Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son karar duruşmasında Nihal ve Hasan Öngören’in kızları Serpil Çoban, Sibel Kayhan ve Sevil Öngören hazır bulundular. Mahkeme başkanı müştekilere “son olarak birşeyler söylemek istiyor musunuz?” diye sordu.  Müştekilerde “Biz annemizi babamızı kaybettik. Cezalandırılmasını Yüksek Mahkemenizden talep ediyoruz.” dediler. Müştekillerin vekili iddia makamının mütalaasına aynen katılıyoruz. Sanık her ne kadar olayı meşru müdafa durumuna sokup alacağı cezayı hafifletmek yönüne gitsede gerçek amacı: Yağma amaçlı suç işlemek olduğundan, gerçek iradesi tasarlayarak, adeta avlanmak için hazırlık yapan avcı gibi hazırlık yaptığını, suça konu mermi çekirdeğinin yapısını bozarak balistik incelemede ulaşılamaması amacını güttüğünü ve bu amaçla delilleri yok etmesi, yağma amaçlı adam öldürme suçunun unsurlarını göstermektedir. Bir önceki savunmasında silahını deneme amaçlı yanına aldığını, paraya ihtiyacı olduğunu, olay mahalinde karşılaştıkları maktüllerin balta ve nacakla(burada ne işin var) diyerek üzerine yürümelerinden sonra savunma amaçlı maktüllere sıktığını beyan etsende söz konusu savunma gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyleki adli tıp raporlarıyla sabit olan bulgulardan maktül Hasan Öngören’in kafa bölgesinin arka kısmından kurşun girişi olduğu yine Nihal Öngören’inde arkadan sol kulak hizasından giren kurşun sol göz hizasından çıktığı söz konusu bulgular sanığın doğru söylemediğini, sanıkla maktüller arasında herhangi bir münakaşa olmadan, maktüller arkası dönük olduğu sırada yağma amaçlı ateş edildiği ve dellileri ortadan kaldırmak amaçlı öldürücü noktalara ateş edildiği, öldüğünden emin olmak için ise kafa bölgesine kesici ve delici aletlerle vurulmak suretiyle olay mahalinden uzaklaştığı ve soğuk kanlılığını yitirmeden yağmaladığı bileziği olayın gerçekleştiği malkara ilçesinde bir gün olaydan bir saat gibi kısa bir süre içersinde kuyumcuya satarak olay mahalinden kaçarcasına (parasızlıktan silahını satma durumuna gelmiş bir kişinin) hususi taksiyle Keşan’a gitmesi yağma amaçlı suç vasfını teyide yönelik eylemlerdir dedi. Mahkeme başkanının sanığa son söyleyeceklerini sorduğunda verilecek olan cezanın ne kadar yatacağını sordu. Silahıyla vurduğu Hasan Öngören’in kazmayla ölüp ölmediklerini kontrol etmek için tekrar vurduğunu itiraf etti. Ara verilen duruşma sonrası mahkeme başkanı kararı açıkladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı adliye binası ve duruşma salonunda maktüllerin kızları Serpil, Sibel ve Sevil mahkemenin kararını annemizi babamızı kaybettik katilin cezasını mahkeme verdi ama Allah onun cezasını verecektir. diye fenalık geçirdiler. Kırklareli ceza ve tevkif evinden geniş güvenlik içerisinde getirilen T. Cüneyt Kömürcü duruşma sonrası tekrar Kırklareli ceza evine götürüldü.