info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nene Hatun Ana Okulunda Bir İlk

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde hizmet veren Nene Hatun Ana Okuluna Elektroy anaokulu sistemi bilgisayar destekli eğitim programı kuruldu.

Okulda ilk defa uygulanan sistem ile okulda bulunan öğretmenler ve öğrenciler sorularını daha rahat aşıyor. Nene Hatun Anaokulu öğrencileri eğlenirken öğreniyor. 
 
Trakya'da bir ilke imza atan Çorlu Nene Hatun Ana Okulu bilgisayar destekli eğitim programlarını etkin bir şekilde kullanarak küçükleri teknoloji ile erken yaşta tanıştırıyor. Okula kurulan sistemle okul öncesi eğitim müfredatı elektronik ortama aktarılıp, elektronik ortamda her öğrenciye eşit şartlarda cevap hakkı tanıyarak, kendini ifade etmekte zorlanan sessiz öğrencilerde dahil tüm sınıf motivasyonunu ve öğrencilerin kendilerine güvenini arttırıyor. 
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Ebru Binzet "Sekizde sekiz Yönetim ve Bilişim Şirketinin yürüttüğü bu proje ile okul öncesi eğitim müfredatının elektronik ortama aktarılmış olduğunu, elektronik ortamda her öğrenciye eşit şartlarda cevap hakkı tanıyarak, kendini ifade etmekte zorlanan sessiz öğrencilerde dahil tüm sınıf motivasyonunu ve öğrencilerin kendilerine güvenini her kullanımda daha da arttırıyor. Yapılan programla öğretmenin uygulanan etkinlikte çok hızlı bir şekilde sonuca ulaşıyor ve konuyu kontrol edip tekrar anlaşılmayan konuya hızlı bir şekilde dönebiliyor. Eğitimin her kademesinde öğretilen bilginin ölçme yöntemiyle değerlendirilmesi, verilen eğitimi geliştirmenin ve mevcut standartları daha ileriye taşımanın en etkili yollarından biri" dedi.
 
Okul Müdürü Ebru Binzet, Elektroy'un öğretmenlerin sene sonu kazanım değerlendirmelerini gerçek sayısal değerlere dayanarak yapabilmelerini sağdığını dile getirdi. Binzet, "Elektroy, öğretmenlerimizin kullandığı eğitim-öğretim materyallerini ve eğitim-öğretim süreçlerini değerlendirebilmelerini sağlar. Öğretmenlerimizin sınıfı ve öğrencileri ile ilgili aksayan zayıf yönlerini ve iyi olan güçlü yönlerini anında görebilmelerini sağlar. Öğretmenlerimize, öğrencileri ile ilgili ayrıntılı istatistikler verir böylece öğretmenimiz sınıfındaki tüm öğrencileri ile ilgili net analizler elde eder. Sınıf içinde dinamik, eğlenceli bir rekabet ortamı oluşturarak eğitimin kalitesini arttırır, tüm öğrencilerin aynı anda derse katılımını ve odaklanmasını sağlar. Böylece Elektroy öğretmenimizin sınıfındaki tüm öğrencilere eşit zaman ayırabilmesine yardımcı olur, öğretmenimize günlük-haftalık-aylık-dönemlik-senelik raporlar verir. Böylece öğretmenimiz tüm öğrencilerinin ve sınıfının başarılarının gelişimini grafikler yardımıyla izler. Öğretmenimiz veliye ve okul idaresine, öğrencisiyle ilgili bilgi paylaşımını elektroy sayesinde anında ve anlaşılır şekilde yapar. Tüm bu anlatılanları daha az maliyetle yapar çünkü elektroy sayesinde yıl içinde harcanan kitap, kâğıt, kırtasiye gibi masraflar azalır" ifadelerini kaydetti.