info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öztrak: Hazine Garantilerinin Faturası Ağır Olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, hükümetin son yayımlanan yönetmelikle toplam değeri 50 milyar dolara yakın projeye Hazine garantisi sağladığını belirterek, “Geçmişte de Türkiye ekonomisinde böyle cin fikirler uygulanmaya çalışıldı; sonuç ekonomi gemisinin karaya oturması oldu. Buradan hükümeti tekrar uyarmak istiyorum, gittiğiniz yol, yol değil. Acilen bu uygulamadan geri dönün yoksa sonuçları çok ağır olacak” diye konuştu.

Öztrak, verilen Hazine garantilerinin bazı projelere ucuz kredi bulunmasını sağlayacağının düşünüldüğünü fakat bu uygulamanın dışında kalan özel kesim projelerinin kredilerini pahalılaştıracağını ifade etti. Garantiler nedeniyle Hazine’nin koşullu yükümlülükleri de hızla artacağından, devletin borçlanma faizinin de artacağına dikkat çeken Öztrak, “Sonuçta, yaldızlı projelerin kârı yandaşa akacak, faturası ise yine vatandaşa çıkacak” dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ’da düzenlediği basın toplantısında, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. CHP’nin yerel seçimlerde Tekirdağ’da gösterdiği başarıda emeği olanlara teşekkür eden Öztrak, başarının sorumlulukları da beraberinde getirdiğini, CHP’nin belediyecilik anlayışı ve büyükşehir imkanlarıyla Tekirdağ’ın Türkiye’nin marka şehri haline geleceğini ifade etti.