info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Paraşütçüler Marmara Denizi’ne doğru atlamanın keyfini yaşadı

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesine Bağlı Uçmakdere Köyünde, 6’ncı Geleneksel Uçmakdere Yamaç Paraşütü Şenlikleri yapıldı.

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesine Bağlı Uçmakdere Köyünde, 6’ncı Geleneksel Uçmakdere Yamaç Paraşütü Şenlikleri yapıldı. Ayvasıl Mevkiinde buluşan onlarca paraşütçü 600 metreden Marmara Denizi’ne atlamanın mutluluğunu yaşadı.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi Uçmakdere Köyü’nde 6’ncısı yapılan Geleneksel Uçmakdere Yamaç Paraşütü Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleşti. Marmara ve Trakya’nın 600 metreden denize atlayış yapılan tek yeri olan Uçmakdere Ayvasıl tepesinde buluşan onlarca pilot paraşütleri ile atlayışlarını gerçekleştirdi. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte pilotlar atlayışlarını yaparken vatandaşlar ise denize girerek serinledi.

Marmara Denizi’ne doğru uçmanın insana keyif verdiğini söyleyen bir sporcu, “Samsun ve Amasya’dan geldik. 3 gündür buradayız. Sürekli Uçmakdere’ye geliyoruz. Denize doğru her zaman uçuyoruz. Uçmakdere uçulması için hoş bir yer. 4 senedir geliyorum ama bu sene biraz sönük geçti.” dedi.

Yaklaşık 309 sporcunun paraşüt şenliğine katıldığını ifade eden Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü (TEDOHAVK) Başkanı Kadir Aksoy, “Bu yıl şenliğimizin 6’ncısını düzenledik. 2 gün süren şenliğimize katılım yoğun oldu. 23 paraşüt kulübünden yaklaşık 309 sporcu buraya gelerek uçuş yaptı. Başta İstanbul olmak üzere Bursa, Samsun, Amasya, Ordu ve Kütahya gibi illerimizden katılımcılar oldu. Sporcularımız burada deniz kenarında çadırda konakladılar.” dedi.