info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dalgıç Y.Kılıçlı Köyündeki Kaz Vakası Şehitlerini Anma Programına Katıldı

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ali Kılıç ile beraber Yukarı Kılıçlı köyünde, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneğinin düzenlediği Kaz Vakası olarak da bilinen Balkan Savaşları sırasında yakılarak şehit olan 43 şehidin anma programına katıldı.

 

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ali Kılıç ile beraber  Yukarı Kılıçlı köyünde, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneğinin  düzenlediği Kaz Vakası olarak da bilinen  Balkan Savaşları sırasında yakılarak şehit olan  43 şehidin  anma programına katıldı.  Program öncesi, köylülerle tek tek tokalaşan Başkan Dalgıç burada yaptığı konuşmada “Atatürk‘ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sayesinde bu zulümlerden kurtulduk. Ancak önceki yaşananlardan ders çıkaracağız ve olanları unutmayacağız. Türk milleti bundan sonra da birlikteliğini her zaman sürdürecektir.” dedi.
 
Tarihçi yazar Mehmet Serez ile Malkara Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan’ın da  tarihi bilgiler sunduğu törene ayrıca Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan ile köy Muhtarı Ahmet Midil ve köylüler katıldı.  Köyde ayrıca şehitler anısına Müftü Mahmut Gürlen tarafından mevlit okundu.