info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Tepreş Şenlikleri

Tekirdağ ın Hayrabolu ilçesine bağlı Kırım Türkleri nin yaşadığı Emiryakup Köyü nde geleneksel "Tepreş Şenlikleri" yapıldı.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Tepreş Şenlikleri'nin Tekirdağ ve köylerin tanıtılması için önemli olduğunu ifade etti. 
 
Bu tür şenlik ve festivallerle kültürlerin yaşatıldığını belirten Kocakundakçı, "Kültürümüzü ve törelerimizi yaşatmak, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin devamı için çok gerekli. Dolayısıyla, biz birliğimizi ve kardeşliğimizi koruyabilirsek, özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza sahip çıkmış oluruz" diye konuştu. 
 
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut da, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, komşu ülkeler arasında ve dünyada giderek güçlenen bir ülke olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından Kocakundakçı ve beraberindekiler, Tatar geleneğinde yer alan yılın bol ve bereketli mi geçeceğine dair geleneksel "Kalagay Tıgırtması" adı verilen ekmeği yuvarladı. Bu ekmeğin üstü gelirse yılın bereketli geçeceği, altı gelirse bereketsiz bir yıl olacağına inanılıyor. 
 
Şenliklere, Hayrabolu Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve çok sayıda vatandaş katıldı.