info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ F Tipi Cezaevi nde 200 Kişi Ölüm Orucu Tutuyor

Tekirdağ F Tipi Cezaevi nde bırakanlar ve katılanlarla birlikte ölüm orucu tutanların sayısının 200 olduğu kaydedildi.

 

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bırakanlar ve katılanlarla birlikte ölüm orucu tutanların sayısının 200 olduğu kaydedildi. Ölüm orucu tutarken rahatsızlananlara 24 saat cezaevine bulundurulan tam donanımlı ve doktorlu ambulansta anında müdahale yapılıyor.
 
Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde anadilde savunma, Pkk Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık koşulları ve cezaevlerindeki koşullarını protesto etmek amacıyla 12 Eylül 2012 tarihinden bu yana açlık grevine başlayanların sayısı 200'e yükseldi. Cezaevindeki ölüm orucu tutanların sayısının cezaevi yönetimi tarafından günlük olarak Adalet Bakanlığı'na iletildiği kaydedildi.
 
MAHKUMLARA VİTAMİN TAKVİYESİ YAPILIYOR
 
Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde 20 kişi ile başlayan açlık grevinin 200 kişiye ulaştığı aktarıldı. Bazı mahkümların açlık grevinden vazgeçtiği bazı mahkümların ise açlık grevine başladığı bildirildi. Cezaevi yönetimi tarafından düzenli olarak mahkumlara tuz, bal, limon, şeker ve vitamin verildiğini kaydedildi.

TAM DONANIMLI AMBULANS BEKLETİLİYOR
 
Öte yandan açlık grevindeyken rahatsızlananlara anında müdahale etmesi için Tekirdağ Valiliği tarafından görevlendirilen doktorlu tam donanımlı bir ambulans cezaevi içerisinde hazır bekletiliyor. Bu ambulansta rahatsızlanan bazı mahkumlar müdahale edildiği kaydedildi.