info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Limanı Kapanıyor mu?

13 EKİM 2012 Tarihinde Tekirdağ Limanı Kapanıyor mu haberi ile ilgili bilgiler burada. Tekirdağ AKPORT Limanı kapanacak mı? haberi.

Tekirdağ Limanı 13 Ekim 2012 de Kapanıyor Mu?

Tekirdağ’ın ithalat ve ihracatının yapıldığı binlerce kişinin ekmek kapısı olan liman yine kapanacak iddiaları gündeme geldi.

Özelleştirme idaresi başkanlığı tarafından 17.06.1997 tarihinde ihaleye çıkarılan Tekirdağ limanı "kkök grubuna ait Akport liman işletmesi Aş. Tarafından 30 yıllığına kiralanmıştı. Kiralanan günden 06.02.2012 tarihine kadar geçen süre içinde limanın gayet iyi çalıştığı hatta 2009 yılında Lloyd’s list (Türkiye Denizcilik Ödülleri)  yarışmasında “Yılın Limanı” ödülünü almıştı. Fakat 06.02.2012 tarihinde başbakanlık özelleştirme idaresi başkanlığına şirket tarafından yapılan müracaatta Tekirdağ limanını çalıştıramayacaklarını bildirmeleri üzerine. İlk çalışma olarak limanın tekrar teslim alınarak TDİ genel müdürlüğüne devir edildi.

Bu devir esnasında liman bir süre kapalı olarak kaldı. Gazetemizde çıkan “DEVLETLE ŞANTAŞ OLMAZ” başlıklı haberimiz üzerine Başbakanlık özelleştirme idaresinden alınan karar, öncelikle gazetemize yazılı olarak iletildi.  Tekirdağ limanının TDİ görevlilerince sadece idari faaliyetleri yerine getirdikleri, operasyon faaliyetlerinin Akport işletmesine ait vinçler ve personel tarafından yapıldığı açıklanmaktaydı. Yaptığımız araştırmada geçtiğimiz ay operasyon için yeni bir şirkete işletme hakkının ihaleye çıkarıldığı, iki şirketin bu ihaleye girdiği TDİ genel müdürlüğü tarafından bu şirketlerin yeterli görülmediği için ihale iptal edildiği açıklandı.

Tekirdağ limanında bulunan Akport şirketine ait vinçlerin ve bu şirkete ait personelin 13 ekim 2012 tarihinde limanda işi bırakacakları iddia ediliyor.  Bu durum karşısında Tekirdağ Taşıyıcılar koop. Kamyonları ile geçimi temin eden binlerce ailenin limandaki işlerin durmasıyla zor günler yaşayacakları da bir gerçek.

Tekirdağ limanında bugüne kadarki süreç içinde yaşananları başta Tekirdağ Milletvekilleri ve Tekirdağ’a yeni atanan Vali Ali Yerlikaya ‘nın çok önemli görünen bu soruna el atacakları ve bu sorunun köklü bir çözümünü sağlayacaklarına inanıyoruz.

GAZETEMİZDE ÇIKAN VE TEKİRDAĞI EKONOMİSİNİ ÇOK İLGİLENDİREN HABERİMİZ:

Tekirdağ Yeni Haber Gazetesinin, 01.-15 mart tarih ve 45 sayılı baskımızın manşetinde yer  alan, “DEVLETLE ŞANTAJ OLMAZ” başlıklı manşet haberimize, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından açıklama geldi. Açıklamayı aynen yayınlıyoruz: “Özelleştirme programındaki Türkiye  Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye (TDİ) ait Tekirdağ Limanı’nın işletme hakkı, 17.06.1997 tarihinde imzalanan sözleşme ile 30 yıllığına Akport Tekirdağ Liman İşletmesi A.Ş.’ye devredilmiş ve limanın işletici firmaya fiili devir-teslimi 25.06.1997 tarihinde yapılmıştır.

İşletici firma tarafından 06.02.2012 tarihinde İdaremize yapılan başvuruda, Tekirdağ Limanı’nın mevcut şartlar altında yönetilmesinin ve dolayısıyla da devir sözleşmesinin ifasının imkansız hale geldiği belirtilerek, işletme faaliyetinin 06.02.2012 tarihi itibariyle durdurulduğu bildirilmiş ve limanın TDİ’ye iadesi için gerekli işlemlerin yapılması talep edilmiştir. Bu talebe istinaden yapılan değerlendirmede, 17.06.1997 tarihli işletme hakkı devir sözleşmesinin konusunu oluşturan limancılık faaliyetlerinin Akport Tekirdağ Liman İşletmesi A.Ş. tarafından sürdürülemeyeceği ifade edilmiş ve ülke ekonomisi açısından önem arz eden, kamu hizmeti niteliğindeki bu faaliyetlerin devamı için bir an önce önlem alınmasının gerektiği sonucuna varılmış ve bu konudaki çalışmalara başlanmıştır. Bilgilerinize..

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber