info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Soruyor

‘Madımak Katliamı”nın akıbeti nedir

TBMM Başkanlığına Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemi ile 3 ayrı soru önergesi sunan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Sivas Madımak Oteli katliamındaki sanıkların akıbetini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nin yakılarak, 33 yazar, ozan, düşünür ve iki otel çalışanının yanarak ya da dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmesine sebep olan kişilerin akıbetini Meclis Gündemine taşıdı.
 
SİVAS KATLİAMINI GÜNDEME TAŞIDI
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 3 ayrı soru önergesi sunan Yüceer, şu sorulara yanıt istedi: “2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen Sivas Madımak Oteli katliamı ile ilgili kaç kişi tutuklanmıştır? Kaç kişinin cezası infaz edilmiştir? Sivas katliamı sanıklarından kaçı yurt içi ve yurt dışında aranmıştır? Kaçının yurt dışında olduğu tespit edilmiştir? Halen aranan kişiler var mıdır? Bunlar kimlerdir? Yurt dışına kaçan sanıkların iadesi istenmiş midir? Bakanlığınız katliam sanıklarından kimlerin iadesini hangi tarihlerde istemiştir? İadesi istenen sanıklardan kaçı Türkiye’ye iade edilmiştir? Bakanlığınız konu ile ilgili ne gibi girişimlerde bulunmuştur? Katliam sanıklarından Vahit Kaynak’ın yurt dışında serbest bırakıldığı doğru mudur? Sanık Vahit Kaynak iadesi için hangi tarihlerde ne gibi adımlar atılmıştır? Bakanlığınız konunun takipçisi olacak mıdır?”