info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyadaki Müdürler Sendikacılık Yapmasın

Türk Tarım Orman Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgay KIRAN, Trakya bölgesinde tarım ve orman işkolunda görev yapan bazı kurum idarecilerinin, tarafsız olmaları gerekirken sendikacıların yapması gereken işlere karıştıklarını ve sanki yönetim kurulu üyesiymiş gibi gayri resmi faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

Turgay KIRAN yaptığı açıklamada kamu çalışanlarının sendikaya üye olma ya da üye oldukları sendikadan ayrılma haklarının yasal düzenlemeler ve uluslar arası sözleşmeler ile güvence altına alındığını, bazı idarecilerin buna müdahale ederek adli ve idari suç işlediklerinin altını çizdi.
 
KIRAN: “eğer sayın müdürlerimiz bu şekilde kraldan çok kralcı davranarak sendika yöneticisi gibi çalışıp, maiyetlerindeki personeli baskı, tehdit ve zorlama ile belirli bir sendikaya kanalize etme gayretlerine devam ederlerse -ki vazgeçecekler gibi durmuyorlar- sendikamız avukatları aracılığı ile hukuki yollara başvuracağız. Bundan öncekilerde olduğu gibi bu idarecilerimiz hakkında da suç duyurusunda bulanacağız. Unutmamalıyız ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve  hukuk bir gün herkese lazım olacaktır. O yüzden hiç kimse mevcut pozisyonuna güvenerek yasa dışı uygulamalarda bulunmamalıdır. Bizler sendika yönetimleri dışında paralel yönetimler istemiyoruz.” Dedi.
 
                                                                                                            
Kaynak : Murat ÜRTEKİN