info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tümkasder’den Kastamonu İlçe ve Köylerine Ziyaret

TÜMKASDER Genel Başkan Yardımcısı Şenol Çağlar başkanlığındaki Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar İnan, Özcan Demir ve Mehmet Sönmez’den oluşan bir heyet, Kastamonu İlçelerini ve Köylerini ziyarete başladı.

Gidilen bölgelerdeki esnaflarla bir araya gelen, ilçe sakinleriyle sohbet eden, köylerde yaşayanlarla, ihtiyarlarla sohbet eden, ellerini öpen TÜMKASDER Heyeti, aynı zamanda Çorlu’da kurulacak olan, ecdad yadigarı eserlerin sergileneceği Kültür Evi için de ürünlerin toplanması işini de başlatmış oldu. 
 
TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, bu çalışmalarının özellikle derneklerinin kopup geldikleri topraklarla bağını kesmediğini göstermesi bağlamında çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Genel Başkan Yardımcım Şenol Çağlar ve Yönetim Kurulu Üyelerim Yaşar İnan, Özcan Demir ve Mehmet Sönmez, çok önemli bir kazanımı sağlamak üzere bu ziyaretleri gerçekleştirmektedirler. TÜMKASDER, Kastamonu sevdasını asla yitirmeyen, gönlüyle, vicdanıyla ata yadigarı topraklarına tüm yönleriyle sahip çıkan bir yapıyı ortaya koymak için yola çıkmıştır. Daha önce proje olarak duyurduğumuz Kültür Evi’miz, bölgemizin kültürel motiflerini, geleneksel ürünlerini, folklorik tüm yapılarını içinde barındıracak, bir sonraki aşamada TÜMKASDER Müzesine dönüştürülecek nitelikte bir kültür mirasımızın aynası olacaktır. Bölgemiz insanının kültür havasını teneffüs edeceği, yaşadığımız bölge insanının ise ecdad yadigarı eserleri görerek kardeşlik iklimine katkıda bulunacağı bu projemiz için, TÜMKASDER Heyetimizin bu derinlikli çalışmasına ve ziyaretlerine gerçekten önem veriyoruz” dedi. 
 
Kastamonu ilçelerinde ve köylerinde yapılacak bu ziyaretlerin, TÜMKASDER’in gönül bağını ortaya koyan, sevdasını yücelten bir çalışmanın projesi olduğunu vurgulayan Çalık, “Yaşlılarımızın ellerini öpeceğiz, kardeşlik, dostluk, dayanışma ve muhabbetin bağlarını kuracağız. Sıla-i rahim yapmanın manevi atmosferini yaşayacağız. Bu bağlamda Genel Başkan Yardımcım ve Yönetim Kurulu üyelerime, her yönüyle kazançlı bir ziyaret trafiği diliyorum” diye konuştu.