info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet SEVİL’in Yaptığı Açıklama

Türk Hava Kurumu her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Derisi Toplama Faaliyetine devam edecektir. Geçtiğimiz günlerde 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununda ve yönetmeliklerde yapılan değişiklikler sonucu kamuoyunda oluşan Türk Hava Kurumunun artık kurban derisi toplamayacağı şeklindeki algının yanlış olduğunu belirten Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet SEVİL bu yapılan değişiklik ve düzenlemelerin Türk Hava Kurumunun Deri Toplama Faaliyetini etkilemeyeceğini belirtti.

Türk  Hava Kurumu her yıl olduğu gibi  bu yılda Kurban Derisi Toplama Faaliyetine  devam edecektir. Geçtiğimiz günlerde 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununda ve yönetmeliklerde yapılan değişiklikler sonucu kamuoyunda  oluşan Türk Hava Kurumunun artık kurban derisi toplamayacağı şeklindeki algının yanlış olduğunu  belirten Tekirdağ  Şube Başkanı Ahmet SEVİL bu yapılan değişiklik ve düzenlemelerin Türk Hava Kurumunun Deri Toplama Faaliyetini etkilemeyeceğini belirtti. SEVİL  isteyen vatandaşlarımız yine Türk Hava Kurumuna kurban derilerini bağışlayabilecekler. Sabit ve gezici ekiplerimizle toplama faaliyetimizi sürdüreceğiz .Bu yeni yapılan düzenleme ile bütün vakıf ve derneklerin deri toplamasını yasal hale gelmiştir  ayrıca THK  nın  topladığı bağışların diğer paydaş kurumlara (Sosyal Yar. ve Day.%50  ,Kızılay %4,Diyanet İş.Bşk %3 , Soyal Hizmetler %3 )  verme durumu da sona ermiştir. Halkımızın yapacağı bağışların tümü Türk Hava Kurumuna yapılmış olacaktır.
 
Türk Hava Kurumu  devlet katkısı olmaksızın sadece siz Değerli Vatandaşlarımızın  bağışları ile Ülkemizde kurduğu bir ilk olan Türk Hava Kurumu Havacılık Üniversitesi ile Havacılık sektörüne öncülük yapmaya ,tüm unsurları  yerli eğitim uçağını üretmeye,  ücretsiz  Model uçak , Paraşüt , Yamaç paraşütü, Yelkenkanat , Planör,Deltakanat,model roket, Rc Model kurslarıyla gençlerimize havacılığı sevdirmeye , Orman yangınlarına müdahale etmeye,organ nakli , ambulans  uçak, zirai ilaçlama vb. faaliyetlerine ilk günkü gibi heyecan ile  milletimize hizmet etmeye devam edecektir. dedi
 
Ve  açıklamasının sonunda “Tüm Halkımızın Mübarek Kurban Bayramı Hayırlı olmasını, mutluluk ve sağlık içinde bir bayram geçirmenizi dilerim.Kurban derisi Bağışlarında tercihini Türk Hava Kurumundan yana  yapan vatandaşlarımız gezici ekiplerimize , sabit noktalarımıza , Mezbaha Kesim yeri yanındaki deri toplama merkezimize, Ortacami Külhan sok. no: 8 adresindeki Şubemize görevlilere makbuz karşılığı teslim ederek yada 0 (282) 261 47 37 -0 (282) 262 38 89 (fax) telefonlarından arayıp gezici araçların adreslerine gelmesi yolu ile de kurban derilerini  Türk Hava Kurumuna  bağışlayabilirler.” Diyerek sözlerini tamamladı  .