info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Erzurumlular Derneği Açılışı Görkemli Oldu

Muratlı Erzurumlular Derneği, Muratlı Muradiye mahallesinde dernek açılışını gerçekleştirdi.

Misafirlere yemek ikramının ardından, siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla açılışa geçildi. Ak Parti Tekirdağ milletvekili Mustafa Yel, Ak Parti il başkanı Ahmet Akçay,Ak parti ilçe başkanı Ali Kaplan,MHP ilçe başkanı İmdat Altıntaş,Belediye meclis üyesi Ali Rıza Kuş,belediye başkan vekili Bekir Altuntaş katıldı.

Erzurumlular derneği başkanı İsmail Üzer; “13 Mart 2016 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısı kararı ile Muratlı Erzurum Söğütlü köyü kültür ve dayanışma derneğine başkan seçilmiş bulunmaktayım. Derneğimiz bugüne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da hemşerilerimizin sesi olmaya devam edecektir. Yönetim kurulu arkadaşlarım ile birlikte hemşerilerimizin sesini en güçlü şekilde duyurulması için bütün heyecanımız ve enerjimizle çalışacağımızı bilmenizi isterim. Günümüzde insanların oluşturdukları sosyal ilişkilerin, onların kimliklerinin önemli bir parçası olduğunu biliyoruz. Bu ihtiyaç, sivil toplum kuruluşlarının önemini arttırmıştır. 

Sivil toplum örgütlerinin toplum ve insan hayatında oynadığı rolden yola çıkarak,talip olduğumuz bu görev ile öncelikli hedefimiz,hemşerilerimizin Trakya bölgesinde birlik ve beraberlik içerisinde ,kültürümüzü,örf ve adetlerimi yaşatabilmektir. Ayrıca bu kültürümüzü nesilden nesile aktaracağımıza, yaşatacağımıza canı gönülden inanıyorum. Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum” Dedi. Ardından söz alan Ak Parti Tekirdağ milletvekili Mustafa Yel, hükümetin sivil toplum kuruluşlarına önem verdiğini, ekonominin iyiye gittiğini, günümüzde yaşanan terör olaylarında, içten ve dıştan düşmanlarla mücadele ettiklerini ama her türlü bölücülüğe karşı zafer kazanacaklarını ifade etti. 

Ardından derneğe desteği olanlara Ak Parti milletvekili Mustafa Yel ve Ak Parti il başkanı Ahmet Akçay tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından, Erzurum yöre ozanları Ömer Ergani ve Aşık Kul Nuri, misafirlere keyifli anlar yaşattı. Açılış, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin