info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`da Yarım Asırlık Tarih Son Buldu

Muratlı’nın en eski yapılarından olan, belediyeye ait dükkân yerleri ve Muratlı’nın sinema-tiyatro hizmeti veren en eski kültür merkezi olan MKM’NİN bulunduğu dükkanlar nihayet yıkıldı.

Tekirdağ’dan gelen yıkım firmasının sahibi Fatih Memiş, “binanın demirleri dahi artık çürümeye başlamış. Yıkarken bayağı zorlandık ama yaklaşık 50 ton civarında bir moloz atığı çıktığını söyleyebiliriz.

Çevreye rahatsızlık vermemek ve trafik akışını engellememek için molozların temizlik-naklini gece yerine getiriyoruz. İnanıyorum ki, Muratlı’nın bu merkezi güzide yerine halkın ihtiyaçlarını karşılayacak güzel bir yerleşim düzenini belediye en iyi şekilde yapacaktır.

Muratlı’ya şimdiden hayırlı olsun” Dedi. Her ne kadar bu dükkanların yıkılıp modern hale getirilmesi zaruri olsa da Muratlılı vatandaşların birçoklarının anısını barındıran bu binalar anıları ve hüznü de bir arada yaşamalarına neden oldu.

Sinema, tiyatro, gösteri ve daha birçok alanda yarım asırdan fazla hizmet veren bu bina, artık tarih olarak yerini modern bir kent görünümüne bırakacak.

Kaynak : Murat Ürtekin