info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beyoğlu Ihlamur Şenlikleri Bu Yıl Fiyasko Oldu

Şarköy-Beyoğlu köyü dayanışma ve hizmet derneğinin düzenlediği 9.IHLAMUR ŞENLİĞİ, her yıl düzenlenenin aksine sönük geçti.

Her yıl sadece dernek tarafından düzenlenen şenliğin, Beyoğlu muhtarlığı, Şarköy Belediyesi, Beyoğlu tarımsal kalkınma kooperatifi, Şarköy ziraat odası başkanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir belediyesi başkanlığı ile ortak yapılması, şenliğin coşkusuna gölge düşürdü.

ŞENLİĞİ BÜYÜKŞEHİRİN SAHİPLENMESİNE BÜYÜK TEPKİ

İki minibüs ve sanatçı Arif Şentürk’ün getirilmesi haricinde hiçbir katkısı olmayan Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin, her yere Büyükşehir logolu afişler asarak duyurması, organizasyonun sunumunu büyükşehir personelinin yapması, tüm etkinliği büyükşehir yapıyormuş gibi bir izlenim oluşturması tepkilere neden oldu.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR TARIMSAL DAİRE BAŞKANINDAN GAF ÜSTÜNE GAF

Beyoğlu Ihlamur şenliğini birçok kuruluş ortak düzenlerken, Tekirdağ büyükşehir belediyesinin tüm organizasyonu sahiplenme tavrı, Tekirdağ Büyükşehir Tarımsal daire başkanının yılların Trakyalı sanatçısı Arif Şentürk’e sert çıkışıyla, ortamın gerilmesine neden oldu. Sanatçı Arif Şentürk, “ Özgün müzik, düzgün müzik, bezgin müzik diye tutturan Trakya belediyeleri, kendi yerli sanatçılarına sahip çıkmıyor. Artık belediyelerin yerli sanatçılara destek olması lazım” sözü üzerine sert çıkış yapıp sanatçının sözünü kesen tarımsal daire başkanının, “bu organizasyonu büyükşehir yapıyor” demesi, yılların sanatçısının özür dilemek zorunda kalması, oradaki vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Beyoğlu dayanışma ve hizmet derneği yöneticilerinden Yunus Yörükler, “Ne yapmışlar da büyükşehirin organizasyonu oluyor? Bu şenlik Beyoğlu derneğinin organizasyonudur. Büyükşehirin değil.8 yıldır onlar mı yapıyordu? Bizim köyümüzün şenliğini neden büyükşehirden biri sunuyor. Büyükşehir zaten bize yeteri kadar destek vermiyor. Böyle olduktan sonra bizim kimseye ihtiyacımız yok. Her yıl okunan istiklal marşı ve saygı duruşunu bile yapmadılar. Tarımsal daire başkanı çıkmış ıhlamur tarihini, faydalarını anlatıyor, “sahip çıkmalıyız” diyor. Neden sahip çıkmıyorlar? Büyükşehirin organizasyonu demekle olmaz. Kendilerine teşekkür ederiz ama biz Kendi şenliğimizi de kendimiz yaparız ıhlamurumuzu da kendimiz yetiştiririz,

EN ÖNEMLİSİ DE KENDİ ŞENLİĞİMİZİ KENDİMİZ SUNARIZ.

Büyükşehirin sunumuna ihtiyacımız yoktur. Geçen yıl sanatçı yoktu, organizatör yoktu ama daha eğlenceli ve coşkulu geçmişti. Bir de Kadir başkan yolu asfalt yapacaktı. Hani asfalt nerede başka bir yere yaptı da biz mi göremedik” Dedi. Tekirdağ büyükşehir tarımsal daire başkanının, Arif Şentürk’e çıkışının ardından, vatandaşa yemek organizasyonu yapmazken, elinde hamur işi yiyeceklerle meydanda dolaşması, dernek başkanıyla vedalaşıp makam aracına binerken bile elinde yiyecekle vedalaşması, vatandaşlar arasında tepkiye neden oldu. Vatandaşlar, “şuraya bakın, geçen yıl Büyükşehir ve hiçbir derneğin katkısı olmamasına rağmen, Süleymanpaşa belediyesi her türlü ihtiyacı karşılamış, bol bol yemek servisi yapmış, gölgeli oturma yerleri, sandalyeler koymuştu. (bu yıl araçlar mitingde olduğu için gelemedi)Şu anda protokolün ve orkestranın oturduğu yeri bile Süleymanpaşa hazırladı.

Bu yıl oturacak yer yok. Gördüğünüz gibi ağacın altında yere oturduk. Arif Aga’ya (Arif Şentürk) organizasyonu biz yaptık diye tepki gösteren Hacı Aslan, bizleri yere oturttu. Bu kadar insanı aç bırakırken, elinde börek çöreği atıştırarak bakın nasıl çekip gidiyor. Bu mu büyükşehir organizasyonu?

BİZ BÖYLE ORGANİZASYON İSTEMİYORUZ. SÜLEYMANPAŞA YAPSIN DAHA İYİ OLUR” Dediler.

ŞERAFETDİN TERZİ YİNE IHLAMUR AĞASI OLDU Dört yıldır Beyoğlu ıhlamur ağası olan milletvekili adayı Şerafetdin Terzi,bu yıl da ağa seçildi.Şerafetdin Terzi, “böyle güzide bir yere ağa olmak benim için onurdur.Özellikle ıhlamur gibi önemli bir şifa bitkisinin ismini taşıyan bir organizasyonun ağalığı,bu onuru daha da perçinliyor.Bana bu yetkiyi veren dernek üyelerine müteşekkirim” dedi.Şerafetdin Terzi’yi bu önemli organizasyonda,eski Tekirdağ belediye başkanı Adem Dalgıç,Şerafettin Kurt,Alper Çokyürüyen ve daha birçok Tekirdağ’ın önemli ve tanınmış simaları yalnız bırakmadı.

Kaynak : Murat Ürtekin