info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

19 Mayıs’a Pankart Krizi Damga Vurdu

19 Mayıs’a Pankart Krizi Damga Vurdu

Muratlı’da,19 Mayıs Gençlik ve spor bayramı dolayısıyla asılan pankart milli bayramda büyük tartışmalara sahne oldu.18 Mayıs günü asılan, “19 Mayıs,yeni Türkiye ve Atatürk’ün doğum günüdür”yazan pankarta tepki gösteren Muratlı CHP ilçe başkanı Ufuk Gençtürk’ün yerel gazetede çıkan;
           
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Muratlı’ya asılan pankarta flaş tepki geldi. CHP Muratlı İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, mevcut hükümetin Milli Eğitim zihniyetini kınadı.
 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti’ni hiçe sayarak, Yeni Türkiye tabiri ile algı yapmaya çalıştıklarını kaydeden CHP İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk; “8 Haziran’da halkın iradesi her şeyi gösterecek, karanlık Türkiye’den kurtulacağız” ifadelerini kullandı.
 
Şeklindeki haberin ardından,19 Mayıs sabahı yapılan çelenk koyma töreni bitiminde bir gerginlik meydana geldi.Daha önce de astırdığı,“Muratlı milletvekili”ibaresiyle eleştirilerin odağı olan milletvekili adayı ilhami Özcan Aygün’ün,pankartın kim tarafından asıldığını bilmemesine rağmen,ilçe Milli eğitim müdürüne ve Kaymakama tepki gösterip kınaması,Kaymakamın, “burası siyaset yeri değil,gereken neyse yapılacak” diyerek,adayı susturması,yapılan araştırma sonucunda belediye başkanının yaptığı basın açıklamasında pankartın  belediye tarafından bayramlarda sürekli asıldığını,bunun siyasi anlam içermediğini söylemesi kafalarda soru işareti oluşturdu.
Bir gün önce hükümeti ve milli eğitimi kınayan ilçe başkanının,sosyal medyada adı geçen gazetenin,muhabirine yazdığı cevapta;
 
TC Ufuk Gençtürk Evet asan belediye fakat pankartı veren kim onu araştır. Hatta konuşmada geçen yeni Türkiye sözünüde başkan bizzat yazdırmış.
 
Diye belirtmesi,kafaları karıştırdı.İlhami Özcan,Aygün’ün de bayram törenine katılım için Muratlı’yı seçerek aslını bilmeden böyle bir çıkışta bulunması,birçok soru işareti yarattı.
Pankart  sorununun nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.
Kaynak : Murat Ürtekin