info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Arızalanan Televizyonun Parasını Tredaşa Ödetti

Sık sık kesilen elektrik ve voltaj düşmesi tüketiciyi haklı çıkardı.

Şarköy de yaşanılan elektrik kesintileri ve ani voltaj düşüklüklerinden dolayı, vatandaşların yaşadığı mağduriyetler yerel gazetelerde daha önce haber olarak yer almıştı.

Bir kurumda çalışan O.S. adlı vatandaş, 2010 yılının ilk aylarında Şarköy Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ne verdiği dilekçe ile, televizyonunun elektrik kesintisi nedeniyle meydana gelen voltaj düşüklüğünden dolayı arızalandığını bildirerek, zararının ilgili TREDAŞ kurumundan tanzimini talep etti.

Edinilen bilgiye göre, Şarköy Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti, arızalanan televizyonun bilirkişi tarafından incelenmesi yönünde karar aldı. Yapılan değerlendirmede, tüketicinin haklı olduğunun görülmesi üzerine, zararın ödenmesi yönünde hakem heyeti karar verdi.

Şarköy Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti nin kararı doğrultusunda, TREDAŞ ın tüketicinin gördüğü 150 TL zararı ödediği öğrenildi.

Şarköy de bundan sonra vatandaşların elektrikli cihazlarının voltaj düşüklüklerinden dolayı zarar görmesi halinde, yapılacak başvuruların nasıl sonuçlanacağı önem arz ediyor.

Öte yandan Şarköy Tüketici Hakem Heyeti ne kredi kartlarından alınan yıllık aidatların iptali yönünde yapılan başvuraların da tüketici lehinde sonuçlandığı öğrenildi. Bir çok tüketici yıllık aidatlarını iptali yönünde yaptığı başvuru sonucunda, ödedikleri aidatlarının geri aldıkları öğrenildi.