info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Comenius Projesi Öğrencileri Romanya İzlenimlerini Anlattı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu’nda 1 Eylül 2012 tarihinden itibaren yürütülmekte olan "Let’s Film And Share it With A European Friend" başlıklı Comenius Projesi’ne katılan öğrenciler, Romanya izlenimlerini anlattı.

Romanya'nın Gorj İli Urdari Köyü'nde gerçekleştirilen Comenius Projesinin sekizinci buluşmasına katılan İngilizce Öğretmeni Güneş Tuncel, Proje Koordinatörü Neriman Sönmez, 7. sınıf öğrencileri Latifcan Aydoğan ve Selin Özgür yurda döndü. Öğrenci ve öğretmenler, proje ortakları Portekiz, Almanya, Litvanya, Bulgaristan, Yunanistan, İspanya ve Romanya'dan öğrenci ve öğretmenlerle geçirdikleri 5 gün süresince Romanya'daki okulda derslere katıldıklarını, kendi ülkeleriyle ilgili sunum yaptıklarını, tüm ülkelerin gelenekleriyle ilgili hazırladıkları video çalışmalarını izlediklerini kaydetti.
 
Buluşmada, tüm ülkelerin halk oyunlarından örneklerin sunulduğunu belirten katılımcılar, Türk öğrencilerin çiftetelli gösterisinin ilgi çektiğini belirtti. Misafir öğretmenlerin, Urdari Muhtarı ve Targu Jui Kaymakamı'nı makamlarında ziyaret ettiklerini dile getiren katılımcılar, "Tüm öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla yakın çevredeki müzelere ve anıtlara geziler düzenlenirken öğrenciler seramik yapım çalışmasına katıldılar ve son olarak ev sahibi öğrenciler misafir öğrencilerle birlikte bir dilek feneri yakıp, dünya barışı ve dostluk için dilek tutup, fenerlerini uçurdular" dedi.
 
Comenius Projesi sayesinde farklı kültürler tanıma fırsatı buldukları için çok şanslı olduklarını söyleyen Selin Özgür ve Latifcan Aydoğan, yabancı dilin önemini daha iyi anladıklarını ve kendilerine olan güvenlerinin arttığını ifade etti. 
 
Öte yandan Avrupa Konseyi'nin hibe sağladığı, Türk Ulusal Ajansı bağlantısıyla gerçekleştirilen projenin dokuzuncu ve son buluşmasının Mayıs ayında La Carlota,Cordoba-İspanya'da düzenleneceği, dokuzuncu buluşmaya ise Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu'ndan üç öğretmen ve dört öğrencinin katılacağı belirtildi. Projenin, değerlendirme raporlarının hazırlanmasının ardından Ağustos ayında sona ereceği bildirildi.