info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara’da Yaşayan Yaşlı Çifte Devlet Eli

Malkara ilçesine bağlı Yayla Köyü’nde oturulamaz durumdaki evde yaşamaya çalışan Emine ve Halil Keçici çiftine devlet eli uzandı.

Yaşlı çiftin evi Malkara Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın katkılarıyla onarıldı. Restorasyon işleminin 13 bin 720 TL harcanarak yapıldığını belirten Yayla Köy Muhtarı Hasan Arslan, maddi durumları yetersiz olan Keçici çiftin oturulamaz haldeki evinin onarımı için ilçe Kaymakamlığından yardım istedik. SYDV Mütevelli Heyeti tarafından mahallinde yapılan tespitin ardından ödenek tahsis edildi. Gerçekleştirilen tadilat ve onarım çalışmaları kapsamında; Eski evin çatısı, tavanları, kapı pencereleri, iç ve dış duvarları ile odaların tabanları ve küçük inşaat işleri yapılarak oturulacak hale dönüştürüldü. Öte yandan, aileye yardım olarak 1’er adet çamaşır makinesi, fırın ve elektrik süpürgesi temin edildi.
 
ALLAH MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN
 
Arslan “Köy Muhtarlığı olarak çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Evi onarılan Emine Keçici de gazetemiz Devrim’e yaptığı açıklamada; “Devletimiz kış gelmeden biz ihtiyaç sahiplerine elini uzattı. İhtiyaçlarımız karşılandı. Kışın soğuklarda üşümeden yeni onarılan evimizde daha iyi koşullarda yaşamamıza vesile olan ilçe kaymakamımıza, köy muhtarımıza ve SYDV çalışanlarına teşekkür ederiz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi.