info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Namık Kemal, Vefatının 125.Yıl Dönümünde Anıldı

21 Aralık 1840 tarihinde Tekirdağ’da doğan ve 2 Aralık 1888 tarihinde vefat eden Vatan ve Hürriyet şairi Namık Kemal, vefatının 125. yıldönümündü ilimizde törenle anıldı.

Anma törenine, Üç Kemaller Parkı'nda yer alan 'Namık Kemal Anıtı'na sırası ile Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ve Namık Kemal Derneği'nin çelenklerinin konulması ile başlandı. Daha sonra anıt önünde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi.
 
Törene Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral  Halil Erkek, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan,Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve diğer daire amirleri katıldı.
 
Törenden sonra Vali Ali Yerlikaya ve beraberindekiler Namık Kemal Evi'ne geçerek  Emine Sonal’ın karakalem resim sergisinin  açılışını yaptılar.
 
Namık Kemal’in Vefatının 125. Yıldönümü Anma etkinlikleri kapsamında, Belediye Kültür Merkezinde Tekirdağ  Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programın sunumu  gerçekleştirildi. Tekirdağ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi  Müdürü Üzeyir Soysevi’in yaptığı açılış konuşmasının ardından, Araştırmacı Yazar Mehmet Serez tarafından Namık Kemal ve Eğitime Bakış Konulu konuşma gerçekleştirildi. Namık Kemal’in eserlerinden bestelenen şarkıların Tekirdağ Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği grubunun seslendirmesinin ardından program sona erdi.